Werkestafette

De Werkestafette is een motiverend en praktisch programma om elkaar te helpen op weg naar nieuw werk. In Amsterdam, Zaanstad en Haarlem organiseerden we in totaal al vijftien Werkestafettes. 60% van de deelnemers heeft binnen een half jaar betaald werk.

De zestiende Werkestafette is in Zaandam, bedoeld voor deelnemers uit de wijde omgeving van Zaanstad en Amsterdam.

Op dinsdagochtend 30 oktober is de informatiebijeenkomst. Je kunt kiezen uit twee tijdblokken: 9:30-11:00 en 11:30-13:00.

Tijdens de informatiebijeenkomst laten we zien en ervaren hoe de Werkestafette werkt, wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. En je kunt in gesprek met ex-deelnemers.

Plaats: Buurthuis De Kolk, Klampersstraat 1, 1502 VP Zaandam (10 minuten lopen van station Zaandam. Parkeren gratis in de buurt).

Op de informatiebijeenkomst kun je je aanmelden als deelnemer.

Klik hier om je in te schrijven voor de informatiebijeenkomst.

Duur van de Werkestafette

De Werkestafette start dinsdagochtend 6 november 2018 en loopt door tot en met dinsdagochtend 18 december. Elke dinsdagochtend is er een bijeenkomst van 9:30-13:00 uur in Buurthuis de Kolk in Zaandam.

Ex-deelnemers zijn enthousiast. Een paar aanbevelingen:

“Ik kreeg enorm veel energie van de samenwerking in mijn groep”
“De Werkestafette gaf me een nieuwe kijk op werk vinden”.
“In mijn groep had de helft van de deelnemers na vier weken werk.”
“Leuk, energieopwekkend, collegiaal, gefocust, meedenken, een verademing
 “Aanrader, professioneel georganiseerd, prettig gebracht, breed aanbod van aandachtspunten, goeie oefeningen”
 “Doen! Het is leuk en spannend, je staat niet meer alleen, het is een warm bad.”

Hoe werkt het?

Als je je werk kwijtraakt, raak je ook je collega’s kwijt. Je staat er elke dag weer alleen voor om werk te vinden: bedenken wat je wilt, wat je kunt, waar je kansen liggen, zorgen dat je aan tafel komt bij een werkgever. De Werkestafette geeft je zeven weken lang weer collega’s waarmee je dagelijks contact hebt, die met je meedenken, die jouw ‘stok achter de deur’ zijn, die je helpen om succesvol te zijn in het vinden van werk.

Basisidee van de Werkestafette: het is gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen, mailen, of bij een werkgever binnen te stappen, dan voor jezelf. En je helpt gemakkelijker een ander om zijn mogelijkheden, vragen en behoeften scherp te krijgen, dan jezelf.

Tijdens de Werkestafette gaan we in groepen van vijf personen met een voor elkaar aan de slag om werk te vinden, begeleid door een coach. Dat doe je zeven weken lang. Elke week is er een workshop waarin je meteen ook met je groep resultaat boekt. Tussendoor ga je gericht aan de slag om voor elkaar ingangen te vinden bij werkgevers. En je gaat ontdekken dat al die dingen waarvan je aan ’t begin denkt dat ze onmogelijk zijn, wel degelijk blijken te werken. En dat ’t nog leuk is ook!

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Werkestafette 5

De organisatoren en coaches van de Werkestafette leveren hun bijdrage aan de Werkestafette vrijwillig. Omdat ze geloven in de aanpak en het belangrijk vinden dat ook jij betaald werk vindt of creëert. De workshops worden gegevens door ervaren trainers. Van jou als deelnemer verwachten we dat je je tijdens de Werkestafette 12 tot 16 uur per week serieus inzet, dat je je openstelt voor nieuwe dingen, en dat je een actieve bijdrage levert aan het succes van jouw groep.

Vragen, opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Gebruik onderstaand formulier.

De Werkestafette is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar. Organisatie is in handen van vrijwilligers. De workshops worden gegeven voor ervaren trainers.

Advertenties