Werkestafette Amsterdam

Werkestafette Amsterdam is een succesvolle, coöperatieve methode om werk te vinden. In Amsterdam, Zaanstad en Haarlem organiseerden we in totaal al twaalf Werkestafettes. 60% van de deelnemers heeft binnen een half jaar betaald werk.

De negende Werkestafette Amsterdam start maandagochtend 9 april 2018 en loopt, met één onderbreking in de Pinksterweek, door tot en met maandagochtend 28 mei. Verderop lees je wat de Werkestafette inhoudt.

Aanmelden Werkestafette Amsterdam 9

Klik hier om je aan te melden voor deelname aan de negende Werkestafette AmsterdamHeb je niet vooraf onze informatiebijeenkomst bijgewoond, lees dan eerst goed hieronder wat er van je verwacht wordt.

Ex-deelnemers zijn enthousiast. Een paar aanbevelingen:

“Ik kreeg enorm veel energie van de samenwerking in mijn groep”
“De Werkestafette gaf me een nieuwe kijk op werk vinden”.
“In mijn groep had de helft van de deelnemers na vier weken werk.”
“Leuk, energieopwekkend, collegiaal, gefocust, meedenken, een verademing
 “Aanrader, professioneel georganiseerd, prettig gebracht, breed aanbod van aandachtspunten, goeie oefeningen”
 “Doen! Het is leuk en spannend, je staat niet meer alleen, het is een warm bad.”

Hoe werkt het?

Als je je werk kwijtraakt, raak je ook je collega’s kwijt. Je staat er elke dag weer alleen voor om werk te vinden: bedenken wat je wilt, wat je kunt, waar je kansen liggen, zorgen dat je aan tafel komt bij een werkgever. De Werkestafette geeft je zeven weken lang weer collega’s waarmee je dagelijks contact hebt, die met je meedenken, die jouw ‘stok achter de deur’ zijn, die je helpen om succesvol te zijn in het vinden van werk.

Basisidee van de Werkestafette: het is gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen, mailen, of bij een werkgever binnen te stappen, dan voor jezelf. En je helpt gemakkelijker een ander om zijn mogelijkheden, vragen en behoeften scherp te krijgen, dan jezelf.

Tijdens de Werkestafette gaan we in groepen van vijf personen met een voor elkaar aan de slag om werk te vinden, begeleid door een coach. Dat doe je zeven weken lang. Elke week op maandagochtend 9:30-13:00 is er een workshop waarin je meteen ook met je groep resultaat boekt. Tussendoor ga je gericht aan de slag om voor elkaar ingangen te vinden bij werkgevers. En je gaat ontdekken dat al die dingen waarvan je aan ’t begin denkt dat ze onmogelijk zijn, wel degelijk blijken te werken. En dat ’t nog leuk is ook!

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Werkestafette 5

De organisatoren en coaches van de Werkestafette leveren hun bijdrage aan de Werkestafette vrijwillig. Omdat ze geloven in de aanpak en het belangrijk vinden dat ook jij betaald werk vindt of creëert. Van jou als deelnemer verwachten we dat je je tijdens de Werkestafette 12 tot 16 uur per week serieus inzet, dat je je openstelt voor nieuwe dingen, en dat je een actieve bijdrage levert aan het succes van jouw groep en dat je alle maandagochtenden van 9 april tot en met 28 mei (behalve 21 mei) de workshops volgt.

Duur van de Werkestafette

De negende Werkestafette Amsterdam start maandagochtend 9 april 2018 en loopt, met één onderbreking in de Pinksterweek, door tot en met maandagochtend 28 mei. Elke maandagochtend is er een bijeenkomst van 9:30-13:00 uur.

Op de informatiebijeenkomst kun je je aanmelden als deelnemer.

Vragen, opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Gebruik onderstaand formulier.

Meer weten?

Werkestafette Amsterdam is een activiteit van Netwerkcafé Amsterdam / Stichting Werken voor Elkaar. Organisatie is in handen van vrijwilligers. Het programma wordt bijgestaan door professionals in arbeidsbemiddeling en loopbaancoaching.

Advertenties