Woensdag 3 oktober 2018 Post Oost: Vergroot je digitale wereld

Zes verrassende workshops over vloggen, programmeren, digitaal netwerken en website bouwen: woensdagmiddag 3 oktober wijden we een hele middag aan jouw digi-creatieve kanten.

We laten je ontdekken dat je meer kunt dan je dacht. Dat je digitale dingen zelf kunt maken. Dat je je wereld ermee kunt vergroten. En dat je er niet alleen nut maar ook lol van kunt hebben. Dat het niet alleen iets is voor de generatie van je neefjes en nichtjes, maar ook voor jou!

Zie programma hieronder.

Workshop_digitale_vaardigheden

Aanmelden

De belangstelling is waarschijnlijk groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek.

Klik hier om je direct aan te melden

Wanneer: Woensdagmiddag 3 oktober 2018. Inloop: 14:00 uur. Start: 14:30 uur. Einde: 17:45 uur.
Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam
Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Kosten: Netwerkcafé Amsterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Programma woensdagmiddag 3 oktober 2018

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Welkom door Irene Coopman

14:35 Hoe ik mijzelf leerde vloggen – Inleiding door Peter Mader

Pippi Langkous zei het al: ‘Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Acht jaar geleden werd de toen 58-jarige verslaggever/regisseur Peter Mader tijdens een reorganisatie bij Endemol ontslagen. Als kansloos gekwalificeerde ww-er wist hij dat hij iets extra’s moest doen om ‘kansloos’ om te buigen naar ‘kansrijk’. Hij gebruikte zijn ww-tijd om zichzelf nieuwe digitale vaardigheden aan te leren en maakte zo uiteindelijk carrière als ‘oudste vlogger van Nederland’.

15.00 – 16.15 Workshops ronde 1

Programmeer een website in een uur – Rein Op ’t Land

Programmeer een website in een uur en ervaar de mindset van een programmeur. Wat moet je weten en kunnen om een website te maken? HTML & CSS, informatica of wiskunde? Of iets compleet anders? Het antwoord zal je verbazen. Ervaar het zelf door samen in een uur een website te maken en op internet te zetten.
Geen voorkennis vereist. Voor computers wordt gezorgd.

Rein Op ’t Land is webontwikkelaar en vindt het belangrijk om kinderen én volwassenen kennis te laten maken met programmeren, zodat ze zich als kritische burgers kunnen handhaven in een steeds meer door software bepaalde wereld.

Vloggen kunnen we allemaal – Peter Mader

In deze workshop geeft ervaringsspecialist Peter Mader  aan de hand van bekende vloggers een beeld van de diversiteit aan mogelijkheden en stijlen om als digitale video-blogs te maken. Hij laat ook zien hoe je als vlogger geld kunt verdienen. Om aan te tonen dat echt iedereen kan vloggen, gaat Peter tot slot met alle deelnemers praktisch live aan de slag in misschien wel het leukste deel van de workshop.

Neem je smartphone mee – die heb je nodig!

LinkedIn voor beginners– Herbert Kuiling (Netwerkcafé Amsterdam)

In deze workshop gaat Herbert uitgebreid in op het hoe en waarom van LinkedIn. Waarom en waarvoor kun je LinkedIn gebruiken, hoe maak je een eigen profiel aan, en hoe verbeter je het profiel zodat je gevonden wordt en zodat het je helpt.je persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken.

16.15 – 16.30 Pauze en netwerken

16:30 – 17.45 Workshops ronde 2

Social media om werk te vinden – Jos Schenk (NextJob)

Je toekomstige werkgever zit vaak dichter bij je dan je denkt. Een derde van de werkgevers gebruikt sociale media om werknemers te werven en 71% van de managers zoekt op internet informatie over de sollicitant. 19% van de werkgevers heeft weleens een iemand afgewezen om informatie die het over die persoon vond op internet. Als werkzoeker doe je er dus goed aan social media-netwerken serieus te nemen. Hoe je sociale netwerksites als Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, blogs en online fora zo goed mogelijk inzet bij het vinden van nieuw werk, hoor je van recruiter en outplacementspecialist Jos Schenk.

Netwerken met LinkedIn – Herbert Kuiling (Netwerkcafé Amsterdam)

LinkedIn biedt veel mogelijkheden om je netwerk uit te breiden en daarmee je kans op het vinden van werk of opdrachten te vergroten. Benut jij die mogelijkheden al? Herbert Kuiling laat zien hoe je met nieuwe mensen linkt, hoe je meer en betere vacatures te zien krijgt en hoe je bedrijven en groepen kunt volgen. Een workshop waarin theorie wordt afgewisseld met praktische voorbeelden.

Wat komt er kijken bij een website – Nik Boersma (Mijn bedrijf zichtbaar online)

Je wilt een website gaan bouwen? Dan komen er een hoop vragen op je af, zoals: Wat zijn de mogelijkheden van webbouwsystemen als WordPress, Wix of Weebly? Hoe kies ik mijn domeinnaam en webhost? Wat kost het? Hoe zit het met goed gevonden worden (SEO)? Deze workshop geeft je inzicht, zodat je beter kunt kiezen hoe je met je eigen website aan de slag wilt gaan.

Nik Boersma helpt ondernemers bij het verbeteren van hun online zichtbaarheid. Naast het bouwen en optimaliseren van websites geeft Nik trainingen in zakelijk bloggen en online marketing.

Aanmelden

De belangstelling is waarschijnlijk groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden

Klik hier om je direct aan te melden

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar en wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers.

Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats op twee locaties:
1e woensdag van de maand – Post Oost – Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
3e maandag van de maand – De Nieuwe Poort – Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam

Advertenties