Maandag 17 september Nieuwe Poort: Geluk leidt tot succes

Als je gelukkig bent gaat alles veel makkelijker en is de wereld een stuk leuker. Hoe zorg je er nu voor dat je geluk uitstraalt als je op weg bent naar je volgende uitdaging? Zoals in een sollicitatiegesprek, of bij de start van je eigen bedrijf of bij een andere volgende stap in je leven. Wil je hier meer van weten? Kom dan maandagmiddag 17 september naar De Nieuwe Poort aan de Zuidas in Amsterdam. We hebben een mooi programma met als titel Geluk leidt tot succes.

NCADNP.jpg

Aanmelden

Klik hier om je direct aan te melden

  • Maandagmiddag 17 september 2018. Inloop: 13.00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam-Zuid, goed bereikbaar met fiets en OV.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Programma

13:00  Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen en dit allemaal met behulp van LinkedIn. Zo kun je nieuwe nuttige contacten leggen. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

13:30  Welkom

13:40 – 14:30  Inleiding door Loubna Zarrou – Hoe zorg je dat je je naar je eigen verwachting gaat leven

We krijgen nogal wat labels opgeplakt van onze omgeving en de neiging kan zijn om ernaar te leven. Deze quote van Albert Einstein is mij bijgebleven: Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen. In haar loopbaan is Loubna vele mentoren tegenkomen. Sommigen lieten haar vooral weten wat ze niet zou kunnen bereiken en anderen legden vooral de focus op haar potentieel. Van beiden heeft ze geleerd hoe ze naar haar eigen verwachtingen kan leven.

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen – Leonard de Mol van Otterloo (DMVO)

Hoe mindfulness en meditatie je kunnen helpen balans te bewaren ook in uitdagende situaties. Deelnemers krijgen een introductie in het mindfulness gedachtegoed. We gaan mediteren!

‘’Mindfulness en meditatie hebben mijn leven verrijkt met zelfinzicht. Hierdoor kan ik beter met de ups en downs van het leven omgaan en is er meer balans ontstaan. Ik vind het een voorrecht om dagelijks met dit gedachtegoed te werken en aan anderen over te dragen,” aldus Leonard.

Hoe werkt werken via een uitzendorganisatie – Dirco Dekker & Mark Leemrijse (Manpower)

In onze workshop ‘Hoe werkt werken via een uitzendbureau’ nemen Dirco en Mark je mee in de huidige wijze van werken via een uitzendbureau. Ook lichten ze de rol toe van een uitzendbureau op de arbeidsmarkt. Aan de hand van stellingen gaan zij hierover actief met de deelnemers in gesprek. Wist je bijvoorbeeld dat 27% van alle werkzoekende vijftigplussers een baan vindt via een uitzendbureau? Daarnaast delen zij tips hoe je succesvol kunt zijn in het vinden van werk via een uitzendbureau.

Hoe een S(ollicitatie)buddy kan je helpen om weer aan de slag te komen – Peter Koorn

Solliciteren voor 45-jarigen en ouder. Het is bewezen niet onmogelijk om een baan te vinden voor mensen van 45 jaar en ouder. Maar het is wel moeilijker. In deze workshop gaan we alle aspecten, cijfers en data over sollicitatiekanalen en mogelijkheden voor sollicitanten van 45 jaar en ouder belichten en bespreken. Peter heeft de afgelopen 8 jaar minstens 200 kandidaten van 45 jaar en ouder begeleid naar een baan of een eigen bedrijf of geen baan. Iedereen is tot slot vrij om zijn eigen keuzes te maken en niet iedereen maakt de keuze voor een beroep of een baan. Credo: “Ik heb net zo’n hekel aan veranderingen als jij, maar het heeft me wel gebracht waar ik nu ben”

15:30 – 16.00 Pauze en netwerken

16.00 – 17.00 Workshops ronde 2

NLP, de kracht van de eenvoud – Peter Koijen (in2motivation)

NLP bestaat niet. NLP, Neuro Linguistisch Programmeren, is al onderdeel van ons leven. Mensen hebben al patronen in mind-set, lichaam, emoties, gedrag en resultaten. In deze zeer interactieve en leerzame workshop krijg je een introductie in de magische wereld van NLP. Humor, energie en inzichten zijn kernwoorden voor deze workshop.

Peter wil in deze workshop meer bewustwording creëren van wat er onbewust is. En hoe je patronen kunt leren veranderen door meer bewustwording en de toepassing van NLP. Je kunt NLP gebruiken voor verandering in menselijk gedrag, maar ook voor verbetering van verkoop, marketing en sollicitaties. Hoe je communicatie en gedrag bewust en onderbewust positief kunt beïnvloeden ga je ervaren met een aantal praktische instrumenten, zoals herkaderen en ankeren. Geluk of een verandering van mind-set kan daarmee leiden tot beter individueel succes.

A Star is Born – Hans Koenis (Koenis Training en coaching)

“Zelfverzekerd Optreden”; hoe je jezelf authentiek, met overtuiging en flair leert presenteren. Hans Koenis is geboren op 26 januari 1956 als elfde uit een gezin van twaalf kinderen.

Deze achtergrond levert hem een schat aan verhalen en levenslessen op. Hij werkte een tiental jaren als leerkracht in het basis- en middelbaar onderwijs, onderbroken met een lange, enerverende reis door Azië. In 1991 volgde de overstap naar het vak van acteur, trainer en coach.

Hoe werkt werken via een uitzendorganisatie – Dirco Dekker & Mark Leemrijse (Manpower)

Idem als ronde 1

17.00 Einde – Doorgaan met netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Aanmelden

Klik hier om je direct aan te melden

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar en wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers.

Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats op twee locaties:
1e woensdag van de maand – Post Oost – Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
3e maandag van de maand – De Nieuwe Poort – Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam

Advertenties