Woensdag 5 september 2018 Post Oost: Waar liggen mijn kansen?

Op woensdagmiddag 5 september kom je van een arbeidsmarktspecialist te weten waar de moeilijk vervulbare vacatures zitten. Wie weet sluiten jouw talenten, competenties en vaardigheden daar goed op aan.

Maar wat is precies het verschil tussen talent, competentie en vaardigheid? Ook dat kom je te weten. En bovendien kun je leren hoe je jouw (on)bekende talenten snel duidelijk maakt  voor een nieuwe werkgever.

NCA_20180801

Geïnteresseerd? Kom dan op naar de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam en kies uit drie workshops rond het thema Waar liggen mijn kansen in een nieuw werkveld? (programma: zie hieronder)

Aanmelden

De belangstelling is waarschijnlijk groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je direct aan te melden

Klik hier om je direct aan te melden

Wanneer: Woensdagmiddag 5 september 2018. Inloop: 14:00 uur. Start: 14:30 uur. Einde: 17:45 uur.
Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam
Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Kosten: Netwerkcafé Amsterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Programma woensdagmiddag 5 september 2018

14:00 uur Inloop en kennismaking

14:30 uur Inleiding door Irene Coopman (mental coach)

14:45 – 16:00 uur Workshops ronde 1

Kans-, krapte- en overstap-beroepen – Bob Veerman (UWV)

Kansberoepen, krapteberoepen of overstapberoepen worden ook moeilijk vervulbare vacatures genoemd. Wat zijn dit precies? Wat voor perspectief bieden deze beroepen jou als werkzoekende? Heb je er wel eens bij stilgestaan dat jouw competenties en vaardigheden op deze vacatures kunnen aansluiten? Arbeidsmarktdeskundige Bob Veerman komt ons hierover meer vertellen. En hoe je volgende stap richting deze vacatures kunt maken.

Je talent (her)kennen – Patrick Kruijsdijk

De verschillen tussen talenten, competenties en vaardigheden worden uitgelegd door Patrick Kruijsdijk. Hier blijken soms misverstanden over te bestaan. Wat is talent nu eigenlijk precies en in hoeverre matchen onze talenten met onze loopbaan? Bieden ze ook kansen in een nieuw werkveld? We gaan aan de slag om bestaande en eventuele verborgen talenten te ontdekken om je arbeidsperspectief te vergroten.

De elevator-pitch – Jef van Niel

In deze workshop krijg je de gelegenheid om samen met anderen je elevator-pitch voor te bereiden, je stoutste schoenen aan te trekken en jezelf aan de wereld te presenteren zoals je dat het allerliefst zou willen. Jef van Niel helpt je op vakkundige wijze naar het vinden van jouw evenwicht in het presenteren.

16:00 – 16:15 uur Pauze

16.15 – 17:30 uur Workshops ronde 2

Kans-, krapte- en overstap-beroepen – Bob Veerman (UWV)

Herhaling van ronde 1

Je talent (her)kennen – Patrick Kruijsdijk

Herhaling van ronde 1

De elevator-pitch – Jef van Niel

Herhaling van ronde 1

17:30-17:45 uur Afsluiting door Patrick Kruijsdijk en Jef van Niel

Aanmelden

Klik hier om je direct aan te melden

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar en wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers.

Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats op twee locaties:
1e woensdag van de maand – Post Oost – Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
3e maandag van de maand – De Nieuwe Poort – Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam

Advertenties