Maandag 20 augustus Nieuwe Poort: Pitchen naar je toekomst

Een verschijnsel dat bij veel werkzoekers, netwerkers en werkgevers in de allergiezone zit, is de elevator pitch. Het doet denken aan hoog in de adem uitgestoten reclamezinnetjes in plaats van het gehoopte begin van een goed gesprek. Maar dat hoeft echt niet zo te gaan.

Op maandagmiddag 20 augustus in De Nieuwe Poort kom je erachter dat het heel waardevol is om kort en precies te kunnen verwoorden wat je wilt. En leer je om dat een beetje ontspannen te doen. De waarde zit ‘m ook heel erg in het proces dat eraan voorafgaat: nadenken over wat je wilt en waarom. Al die dingen komen naar voren in de vijf workshops waar je maandag uit kunt kiezen (zie programma hieronder).

DSC00781

Reserveren

Klik hier om je in te schrijven

Programma

13:00 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen en dit allemaal met behulp van LinkedIn. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen. Neem je smartphone of tablet met Linkedin-app mee om te netwerken.

13:30 Inleiding – Edo van Santen

Edo vertelt wat de geheimen zijn van een overtuigende, persoonlijke elevator pitch

14:20 Workshops ronde 1

Pitchen in de praktijk – Edo van Santen

In zijn workshop gaat pitcholoog Edo verder op zijn inleiding. Hij leert je dat ook jij zonder angst, met plezier, en vanuit jouw kracht, authenticiteit en passie kunt presenteren. Niet alleen spreken voor een groep, op het podium of voor de camera, maar ook in sollicitatiebrieven, sollicitatiegesprekken en je verdere carrière.

Het helpt om kort en krachtig je boodschap over te kunnen brengen. Maar hoe ga je om met tijdsdruk, hoe zorg je ervoor dat je boodschap écht overkomt in korte tijd.

Als je eenmaal doorhebt hoe communicatie nou écht werkt, vergroot je je kansen op succes. Niet alleen zakelijk, maar ook in persoonlijke communicatie. Dit is volgens Edo de keiharde belofte van deze workshop.

Zelfverzekerd doelen halen in jouw omgang met mensen – Frank Garriga Oosterbrink

Op welke manier kun je beter verbinding maken met recruiters en potentiële nieuwe werkgevers of in je werk en omgeving? Wat moet je vooral niet doen, en wat helpt? Aan de hand van de golden rules van Dale Carnagie zullen we nagaan welke regels werken en hoe je deze succesvol kan toepassen, hoe je een netwerk uitbouwt en invloed kunt uitoefenen, maar vooral ook met welke houding en aanpak je mensen voor je kunt winnen, zodat ze jou de gunfactor geven boven anderen. Mooi meegenomen: deze inzichten helpen ook verlegen mensen zich op een zelfverzekerder manier te presenteren.

Netwerken met werkgevers – Irene Nogarede en Christel Goossens (Senioren Zorg Plan)

In de sector Zorg is veel vraag naar personeel. Een werkgever in deze sector die nadrukkelijk ook vijftigplussers aanneemt, is Senioren Zorg Plan. Bij Senioren Zorg Plan werken veel mensen met een uiteenlopende achtergrond die in vaste teams zich inzetten voor oudere cliënten. Dat is prettig voor de cliënt, voor de familie, maar ook voor het team, dat elkaar zo beter kan ondersteunen bij uitdagingen en vragen. Tijdens deze workshop kom je van Irne en Christel meer te weten over werken in de Zorg en bij Senioren Zorg Plan.

15:20 Pauze en netwerken

15:50 Workshops ronde 2

Bij twijfel, gewoon doen! – Oscar Plomp (Coraz Coaching)

Ex-horeca-ondernemer, pedagoog en coach Oscar Plomp ziet dat steeds meer flexibiliteit wordt gevraagd van mensen. Veranderingen gaan in razend tempo. Dat kan je onzeker en twijfelachtig maken. In deze workshop leer je welke belemmeringen jou aan het twijfelen kunnen maken bij je sollicitaties en hoe je die belemmeringen kunt ombuigen. Je leert ook hoe je je gedrag van reactief naar proactief kunt veranderen en hoe je daarmee ondernemerschap kunt ontwikkelen.

(Werk)geluk? Het is aan jou! – Sofie Sun

HR Professional en happiness activator Sofie Sun gelooft dat mensen hun eigen (werk)geluk kunnen bepalen door de juiste keuzes te maken. Die maak je door jezelf goed te leren kennen: Wat is je motivatie? Waar word je enthousiast van? Wat zijn je talenten? Hoe kun je je die inzetten voor je nieuwe of huidige werk? In deze workshop deelt Sofie haar eigen ervaringen en geeft ze je handvaten om jezelf beter te leren kennen zodat je keuzes kunt te maken die dicht bij jouw hart staan.

Netwerken met werkgevers – Irene Nogarede en Christel Goossens (Senioren Zorgplan)

Herhaling van ronde 1.

16:50 Einde en netwerken in de bar

Reserveren

Klik hier om je in te schrijven

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar en wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers.

Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats op twee locaties:
1e woensdag van de maand – Post Oost – Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
3e maandag van de maand – De Nieuwe Poort – Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam

Advertenties