Maandag 16 juli Nieuwe Poort: Via effectieve gesprekken naar je volgende uitdaging

Je hebt heel veel kennis en ervaring in huis maar hoe zet je dit nu om in een effectief gesprek? Wat maakt een gesprek eigenlijk effectief? en wat kan er allemaal mis gaan? Als je in staat bent om je vaardigheden goed te communiceren kan je een volgende stap te nemen. Denk aan een uitdaging die je zou willen ondernemen in de toekomst, zoals het starten van je eigen bedrijf of een nieuwe baan.

Wil je hier ook meer van weten?  Kom dan op maandagmiddag 16 juli naar de tweede bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam in De Nieuwe Poort op de Zuidas (waar de airco aanstaat).

NCA_Nieuwe-Poort

Je hebt dan keuze uit vijf workshops rond het thema Via effectieve gesprekken naar je volgende uitdaging (zie programma hieronder)

Reserveren

We verwachten 100 deelnemers. Klik hier om je in te schrijven

Programma

13:00 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen en dit allemaal met behulp van LinkedIn. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen. Neem je smartphone of tablet met Linkedin-app mee om te netwerken.

13:30 Welkom

13:40 Waar kom jij ’s morgens eigenlijk je bed voor uit? – Hedwyg van Groenendaal

Weet je wel wat je allemaal in je mars hebt? Weet je welke bijdrage je aan de wereld wilt geven? Als werknemer of misschien als ondernemer? Overweeg je om voor jezelf te beginnen? En vind je dat spannend? Gelukkig maar. Dat betekent dat het belangrijk voor je is. Succes komt niet vanzelf. Dat is hard werken. Gelukkig kun je succes wel naar je hand zetten door bepaalde stappen te zetten en een bepaalde mindset aan te nemen. Hedwyg van Groenendaal is ruim 20 jaar ondernemer en laat je zien welke stappen je kunt zetten. Wat kun jij doen met de kennis en ervaring die je al die jaren hebt opgebouwd? Misschien wel meer dan je denkt! Hedwyg vertelt er niet alleen over, ze zet je ook meteen aan de slag. Neem pen en papier mee en kom luisteren naar de keynote van Hedwyg van Groenendaal

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

Weet jij wat je moet zeggen als mensen vragen: Wat doe je? Of: Wat wil je? – Hedwyg van Groenendaal

In deze workshop van Hedwyg van Groenendaal leer je jezelf pitchen. Je leert hoe je weet wat je moet zeggen zodat je de volgende keer niet met je mond vol tanden staat.

Netwerken met werkgevers – Ingrid van der Oord (Bring at Work)

Tijdens deze workshop wil Ingrid je inspireren met haar levensverhaal. Ze is ondernemer en eigenaar van uitzendbureau Bring at Work. Ze kan daarnaast ook tips geven hoe je moet omgaan met je kwaliteiten en deze effectief inzetten bij gesprekken van potentiële werkgevers.

Gesprekken met effect – Annemieke Smit (Inner Perspective)

Tijdens deze proeverij gaan we met elkaar aan de slag met het thema ‘Een goed gesprek, hoe doe je dat nu écht? Een netwerkbijeenkomst, een sollicitatiegesprek, samenwerken met collega’s: we communiceren wat af met elkaar. Daarbij zijn we voortdurend bezig elkaar te begrijpen. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat we tijdens een gemiddeld gesprek elke 90 seconden om opheldering vragen. Wat maakt een gesprek nu een goed gesprek? Waar gaat het mis in een gesprek? Begrijpt je gesprekspartner daadwerkelijk wat jij wilt zeggen? En ook: wat wil je eigenlijk zeggen? Wat wil jij bereiken in of met dit gesprek? Door te reflecteren op wat er gebeurt in interactie, daag ik je uit bewuster te kijken naar jouw communicatie en wat je daarin kunt veranderen – zodat je helder kunt communiceren met je omgeving.

15:30 – 16.00 Pauze – Doorgaan met Netwerken

16.00 – 17.00 Workshops ronde 2

Het stadsdeel Zuid komt inventariseren wat werkzoekenden vijftigplussers nodig hebben – Flora Breemer

Vertel in deze interactieve sessie met Flora Breemer, bestuurder van het Stadsdeel Zuid, wat jouw behoeften zijn als werkzoekende. Zodat Flora deze mee kan nemen en er wat aan kan doen.

Stap voor stap je doel bereiken – Marco den Hartog (Onderneem!)

In de workshop laat ik je zien hoe je van jouw prille ondernemersidee een businessconcept maakt. We gaan aan de slag met een ondernemende mindset, wat is dat en hoe verover je die? Ik leer je hoe je een groot en mooi doel stap voor stap kunt bereiken en hoe je als professional of ondernemer zichtbaar kunt worden op jouw manier. Tenslotte gaan we aan de slag met marketing en sales. Veel professionals en ondernemers hebben niet veel met dat onderwerp, totdat ze er achter komen hoe ze dat slim en op hun eigen manier kunnen neerzetten.

Netwerken met werkgevers – Ingrid van der Oord (Bring at Work)

Herhaling van ronde 1

Gesprekken met effect – Annemieke Smit (Inner Perspective)

Herhaling van ronde 1

17.00 Einde – Doorgaan met netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Reserveren

We verwachten 100 deelnemers. Klik hier om je in te schrijven

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar en wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers.

Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats op twee locaties:
1e woensdag van de maand – Post Oost – Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
3e maandag van de maand – De Nieuwe Poort – Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam

Advertenties