18 juni 2018 Zuidas: Zoektocht naar je droombaan

Heel veel werkervaring maar wat zoek je in je volgende baan? Hoe pak je dat aan? Ga je voor jezelf beginnen? Ga je een heel ander beroep kiezen? Zou je zelf een nieuwe droombaan kunnen creëren of gelukkiger kunnen worden in je toekomstige werk? Je LinkedIn-netwerk willen vergroten of netwerken met werkgevers? Of ben je nog het verlies van je vorige baan aan het verwerken en hoe doe je dat?

Herken jij deze vragen? Kom dan op maandagmiddag 18 juni naar de eerste bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam in De Nieuwe Poort op de Zuidas.

Je hebt dan keuze uit vijf workshops rond het thema Zoektocht naar je droombaan.

Netwerkcafé Amsterdam van start aan de Zuidas in De Nieuwe Porot

Aanmelden

Klik hier om je in te schrijven

Wanneer: Maandagmiddag 18 juni 2018. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:00 uur.
Waar: De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam
De Nieuwe Poort is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Amsterdam Zuid is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.
Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Programma maandagmiddag 18 juni 2018

13:00 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon
Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen en dit allemaal met behulp van LinkedIn. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen. Neem je smartphone of tablet met Linkedin-app mee om te netwerken.

13:30 Officiële opening en welkom

Doorknippen lint eerste bijeenkomst Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort door Flora Breemer, dagelijks bestuurder stadsdeel Amsterdam Zuid, gevolgd door welkom door Bastiaan Meinders van De Nieuwe Poort.

13:40 Inleiding: Gelukkiger werken, hoe doe je dat? – Reina Janssen (Janssen Coaching)
Bewust worden waar je mee bezig bent, in verbinding komen met jezelf.  Wie ben je? Waar word je warm van, waar gaat je hart sneller van kloppen, wat doet je de tijd vergeten? Waar draait het voor jou om in werk? Waar moet een werkomgeving aan voldoen, waar wil jij tot je recht komen? In deze interactieve sessie gaan we hiermee aan de slag. Reina deelt een aantal van haar tips en neemt ons op deskundige wijze mee in de wereld van keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen en bewustwording van je eigenheid.

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

Creëer je volgende baan – Marjolein Kalter (Baan als Business)
Weet jij ook beter wat je níet wilt dan wat je wél wilt? Dat maakt het zoeken naar werk waar jij tot je recht komt, lastig. Deze workshop laat je ontdekken wat jou ’t meeste aanspreekt. Welke kennis en ervaring zijn voor jou en voor een werkgever superinteressant? En hoe combineer je jouw persoonlijke kwaliteiten tot een baan die op je lijf is geschreven. Marjolein Kalter laat zien en ervaren hoe je op deze vragen een antwoord krijgt. Bonus: Je komt erachter wat de supermarkttest is en hoe deze jou verder helpt.

Netwerken met werkgevers – Soraya van Pinxteren (Olympia Uitzendbureau)
Tijdens de Workshop staan wij stil bij onze talenten en hoe wij kunnen toewerken naar betekenisvol werk. Dit gaan wij doen door te kijken naar wie jij bent, waar jij voor staat, welke mogelijkheid jij wilt zijn,  wat jouw wensen/ambities zijn, welke kwaliteiten je bezit en waar jij nou echt allergisch voor bent. Na de workshop heb jij meer inzicht in jezelf en kan jij jezelf door onderstaande vragen op een nieuwe manier presenteren aan potentiële werkgevers.

Omgaan met verlies van werk Rutger van den Breemer
Verlies en ook verlies van werk kan je flink uit het lood slaan. Om dan jezelf op te peppen en jezelf in de etalage te zetten voelt soms zwaar en onmogelijk. Te weinig aandacht voor verlies kan je zelfs lange tijd dwarszitten zonder dat je je dit beseft en daarmee jouw geluk en gevoel van nut te zijn, verstoren.

15:30 – 16.00 Pauze – Doorgaan met Netwerken

16.00 – 17.00 Workshops ronde 2

Koud naar je nieuwe werkgever bellen – Claudia Bouwens (De Arbeidsbelmiddelaar)
Wat mag je als deelnemer verwachten?  Claudia neemt je mee in haar visie, haar waarheid op het gebied van het huidige solliciteren. Je krijg tips en trucs om anders te denken, anders te doen. Claudia gaat “live” voor deelnemers naar potentiële werkgevers bellen. Wat verwacht Claudia van jou, als deelnemer? Openheid en respect, Interactie, Positieve instelling. Na deze workshop beschik je over: Een duidelijk beeld van jouw wensen en ambities op werkgebied. Een andere kijk op het sollicitatieproces waarbij jij altijd de regie (be)houdt. Vakinhoudelijke koffieafspraken met bedrijven van jouw keuze. Kennis en kunde op het gebied van koud bellen; je hebt geen last meer van BELemmeringen.  Genoeg energie, inspiratie en uithoudingsvermogen om pas te stoppen als je jouw doel bereikt. Kom goed voorbereid op de workshop.

Netwerken met werkgevers – Soraya van Pinxteren (Olympia Uitzendbureau)
Herhaling – zie ronde 1

Omgaan met verlies van werk –  Rutger van den Breemer
Herhaling – zie ronde 1

17.00 Einde – Doorgaan met netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Aanmelden

Klik hier om je in te schrijven

Wanneer: Maandagmiddag 18 juni 2018. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:00 uur.
Waar: De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam
De Nieuwe Poort is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Amsterdam Zuid is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.
Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Twee locaties in Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats op twee locaties:
Eerste woensdag van de maand – Post Oost – Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
Derde maandag van de maand – De Nieuwe Poort – Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar

Logo_De_Nieuw_Poort

Onder het platform Vijftigplussers, Werk en Hoop stelt De Nieuwe Poort haar huis open voor de netwerk- en workshopbijeenkomsten van Werken voor Elkaar

 

 

 

Advertenties