6 juni 2018: Vrijwillige inzet, ervaring en scholing

Drie goede adviezen voor iedereen die weer in betaald werk aan de slag wil (1) Blijf actief, (2) Onderzoek alternatieven, (3) Houd kennis en ervaring actueel.

Vrijwilligerswerk biedt een prachtige kans deze drie adviezen te combineren.

Op woensdagmiddag 6 juni kun je concreet onderzoeken wat bij jou past. We laten je dan in samenwerking met Vrijwilligers Centrale Amsterdam kennismaken met een breed aanbod aan vrijwilligersorganisaties die direct of indirect uitzicht geven op werk in kansrijke beroepen.  In een workshop kom je bovendien te weten wat vrijwilligerswerk voor je kan betekenen bij het zoeken van werk en waarin jouw kwaliteiten het beste tot uiting komen. Daarnaast kun je advies krijgen over al je praktische vragen met betrekking tot vrijwilligerswerk.

Aanmelden

Klik hier om je in te schrijven

Wanneer: Woensdagmiddag 6 juni mei 2018. Inloop: 14:30 uur. Start: 15:00 uur. Einde: 17:45 uur.
Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam. Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.
Kosten: deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Programma woensdagmiddag 6 juni 2018

14.30 – 15.00 uur Inloop en netwerken

15:00 Welkom

15:05 Inleiding door Leo Rietveld – Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Leo gaat in gesprek met één of meer mensen die zelf hebben ervaren hoe vrijwilligerswerk niet alleen bevredigend is, maar ook het perspectief op leuk betaald werk kan vergroten.

15:30-16:30 Ronde 1

Meet & match (tafelgesprekken, wisseling elk kwartier)

Ga zelf in gesprek met vertegenwoordigers van organisaties met vrijwilligersfuncties die aansluiten op de zogeheten ‘kansberoepen’ in de regio Groot-Amsterdam. Vrijwilligers kunnen vaak ook meedoen aan interne of externe trainingen. In blokken van een kwartier vinden oriëntatiegesprekken plaats. Je onderzoekt wat de organisatie en jij elkaar te bieden hebben. Lijkt er een match, dan volgt ná woensdag een vervolggesprek bij de organisatie. Onderaan vind je de lijst met organisaties en de vrijwilligersfuncties.

Workshop ‘Van vrijwilligerswerk naar betaald werk’ – Marjolein Kalter (www.baanalsbusiness.nl)

Vrijwilligerswerk kan je om allerlei redenen doen, onder andere om sneller naar betaald werk te komen. Sommige mensen zijn daar succesvol in en anderen niet. In deze workshop onderzoeken we de successtrategieën.

  • Hoe past vrijwilligerswerk in het nieuwe solliciteren?
  • Hoe kijken werkgevers naar jouw vrijwilligerswerk?
  • Welk vrijwilligerswerk voegt iets toe aan je cv?
  • Waar moet je voor oppassen?

Aan het einde van de workshop ken jij jouw vrijwilligerswerkstrategie.

Adviestafel vrijwilligerswerk

Op al je vragen over vrijwilligerswerk krijg je antwoord bij de adviestafel van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

16:45 – 17.45 Ronde 2

Herhaling van Ronde 1.

Organisaties en ervaringsmogelijkheden

De volgende organisaties zijn vertegenwoordigd bij de Meet & Match:

De Regenboog bekommert zich om mensen die in de marge van de maatschappij leven. Hun vrijwilligers zijn maatjes van bijvoorbeeld dak- en thuislozen of mensen met een psychiatrische achtergrond.

Humanitas doet allerlei projecten in welzijnswerk, bijvoorbeeld rond rouwverwerking en hulp bij thuisadministratie

Homestart biedt opvoed- en gezinsondersteuning voor ouders

Dierenambulance zet zich in voor hulp aan dieren, zoekt onder meer centralisten en chauffeurs.

Centram en Dock bieden maatschappelijke ondersteuning en welzijnswerk in stadsdeel Centrum. Hun vrijwilligers helpen mensen met maatschappelijke problemen of helpen mee bij welzijnsactiviteiten, bijvoorbeeld in een huis van de buurt.

Voedselbank zoekt vervoersplanners.

Resto van Harte kookt met vrijwilligers en geeft de kans om kennis te maken met alle aspecten van de restaurantwereld.

Het Sarphatihuis/De Flesseman zijn zorgcentra in het centrum van Amsterdam. Hun vrijwilligers proberen het vooral de bewoners naar de zin te maken door allerlei activiteiten en door persoonlijke aandacht

SEGA Amsterdam houdt historische vaartuigen in de vaart en organiseert daar educatieve vaartochten mee. Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld matroos worden, of meehelpen bij het onderhoud van de vloot.

Hebben&Houwen is een kledingbank voor mensen met een smalle beurs. In hun winkel in Amsterdam Noord kan mooie gebruikte kleding worden uitgezocht. Vrijwilligers runnen de winkel.

Bij De Openbare Werkplaats kun je gereedschap en werkplek lenen voor je eigen project. Vrijwilligers runnen het project

Bij SCIP geven vrijwilligers begeleiding en les in computergebruik, voor mensen die daar moeite mee hebben.

School’s Cool is een mentorproject voor scholieren in de overgang van basis- naar middelbare school. Hun vrijwilligers begeleiden kinderen die om diverse redenen niet voldoende ondersteuning van hun ouders kunnen verwachten.

Werken voor Elkaar is een vrijwilligersbeweging van vijftigplussers die zich voor elkaar inzetten op weg naar nieuw werk, onder meer door het organiseren van Netwerkcafé Amsterdam. Vrijwilligers die zich hiervoor inzetten vinden aantoonbaar sneller nieuw werk.

Vrijwilligers Centrale Amsterdam heeft een grote database met vrijwilligersfuncties. Als je bij de bovenstaande organisaties geen match hebt, helpen ze je om een bij jou passend alternatief te vinden.

VIIA is een uitzendbureau voor vrijwilligers en kan je helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk dat jou verder helpt.

Aanmelden

Klik hier om je in te schrijven

Wanneer: Woensdagmiddag 6 juni mei 2018. Inloop: 14:30 uur. Start: 15:00 uur. Einde: 17:45 uur.
Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam. Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.
Kosten: deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

 

 

Advertenties