2 mei 2018: Wees de verandering die je wilt zien

Na een arbeidzaam leven je baan verliezen en dan? Die vraag komt uitgebreid aan de orde tijdens de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam op woensdagmiddag 2 mei. In deze voorjaarseditie sta jij zelf centraal.

Hoe is het om na vele jaren werknemerschap opeens weer over je kwaliteiten te mogen nadenken? Wat waren je vaardigheden ook alweer, wat wil je eigenlijk echt doen nu de kans zich aandient, welke richting durf je te zien en vooral hoe kom je in beweging.

Op woensdagmiddag krijg je de gelegenheid om je talenten weer op te halen, jezelf in een nieuw daglicht te plaatsen, een begin te maken met een nieuwe reis en vooral ook om je medereizigers te ontmoeten.

Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam
Wanneer: woensdagmiddag 2 mei 2018, inloop 14:00, start 14:30, einde: 17:45
LET OP: De aanvangstijd is een half uur eerder dan voorheen!

Netwerkcafé Amsterdam wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Aanmelden

We verwachten omstreeks 100 deelnemers. De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Klik hier om je in te schrijven.

Programma Netwerkcafé Amsterdam 2 mei 2018

14:00-14:30 Inloop en netwerken
Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo leg je nuttige contacten.

14:30-14:35 Welkom door Gabi Bacalam en Liliane ten Kate Kwee (Netwerkcafé Amsterdam)

14:35-15:00 Inleiding door Jacques Jongkind, ervaringsdeskundige van Netwerkcafé Amsterdam.

15:00-16:15 Workshops, Ronde 1

Kies één workshop uit elke ronde. 

Brouw je eigen identiteit – Dennis Beentjes en Janneke Koninkx (De Mindbrouwerij)

De meeste mensen omschrijven zichzelf aan de hand van hun CV. Maar je bent zoveel meer dan dat! Tijdens deze workshop ontdek je hoe jij jezelf beter kunt onderscheiden. Je ontdekt onder andere wat jouw waarden en kernkwaliteiten zijn, wat reputatie betekent en hoe je deze op een praktische manier verder kunt uitdiepen om je daarmee beter te kunnen profileren.

Lifecoaches Dennis en Janneke geloven dat iedereen de juiste ingrediënten in huis heeft voor een succesvol en gelukkig bestaan. Zij motiveren, inspireren en maken persoonlijke ontwikkeling vanzelfsprekend.

Leren dis-identificeren – Marcel de Boer (Netwerkcafé Amsterdam)

In het dagelijks leven vervullen we diverse rollen. Zo ben je echtgeno(o)t(e), ouder, werkgever, werknemer of werkzoekende. En dit doorgaans door elkaar heen. Elke rol vraagt ook weer iets anders van je. Hoe bewust ben je je daarvan, of van het wisselen van rol. En sterker nog, wat gebeurt er op het moment dat het onderwerp van je identificatie, je baan, plotseling ophoudt te bestaan? In deze workshop onderzoek je  middels gesprek en oefening het fenomeen rollen en de plaats die ze hebben in ons leven.

Marcel de Boer is ervaringsdeskundige en psychosyntheticus.

Mindsetting, jezelf openstellen voor verandering – Jeffrey Wildeboer (De Mindsetbroers)

Elk probleem heeft zijn eigen antwoord. Wat is jouw probleem? Deze workshop staat open voor eenieder die boordevol vragen zit. Mindsetbroer Jeffrey gaat deze middag met jou werken aan je mindset, je mentale basis.

De Mindsetbroers helpen mensen mentaal in de topconditie te komen die nodig is om te bereiken wat ze willen.

16:15-16:30 Pauze

16:30-17:45 Workshops, Ronde 2

Jezelf presenteren zoals je nog nooit hebt gedaan – Jef van Niel

Jef van Niel is dansdocent, inspirator en weet hoe het is om in de Spotlights te staan. In zijn workshop krijg je de gelegenheid om je stoutste schoenen aan te trekken en jezelf aan de wereld te presenteren zoals je dat het allerliefst zou willen. Jef helpt je op vakkundige wijze naar het vinden van jouw evenwicht in het presenteren.

De relatie tussen karakterstructuur en werk vinden – Carla Bongers (Preventiecoach Amsterdam)

Deze interactieve, ervaringsgerichte workshop gaat over de methodiek van karakterstructuren. Karaktereigenschappen hebben onbewust veel invloed op wat we voelen, denken en doen. Ze bepalen in grote lijnen ons gedrag en het effect daarvan. In deze workshop leer je: 1) Welke gedragspatronen en overtuigingen invloed hebben bij werk vinden 2) Of deze ondersteunend of juist belemmerend zijn bij het vinden van werk 3) Wat je anders kunt doen 4) Wat en wie gaat je hierbij helpen? 5) Wat word je eerstvolgende concrete stap?

Carla Bongers werkt als preventiecoach stress en burn-out in Amsterdam en omgeving, en geeft workshops over stress-reversal en karakterstructuren.

Brouw je eigen identiteit  Dennis Beentjes en Janneke Koninkx (De Mindbrouwerij)

Dit is een herhaling van de workshop uit ronde 1.

Reserveren

We verwachten omstreeks 100 deelnemers. De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Klik hier om je in te schrijven.

LET OP: De aanvangstijd is een half uur eerder dan voorheen!

Advertenties