6 december 2017: Make It Happen!

NCA_Foto_201712063Neem het heft in handen, ga zorgen dat het gebeurt. De dag na Sinterklaas en in het zicht van het nieuwe jaar geven we je nog zes kadootjes. Zes workshops om te zorgen dat je in 2018 werk vindt dat bij je past en waar je blij van wordt.

Wanneer: woensdagmiddag 6 december 2017, inloop 14:30, start 15:00, einde: 18:15
Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route.

Reserveren

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek. Klik hier om gratis een plek te reserveren.

Programma Netwerkcafé Amsterdam 6 december 2017

14:30-15:00 Inloop

15:00-15:30 Welkom en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo leg je nuttige contacten.

15:30-16:45 Workshops ronde 1

Kies één workshop uit elke ronde.

Werk waar je gelukkig van wordt – Reina Janssen (Janssen Coaching)

Je bent gelukkiger in je werk, als je vanuit je hart werkt. Je werkt dan in verbinding met jezelf. Dit vraagt dat je bewust bent van: Wie ben je? Welk soort werk doet je de tijd vergeten? Waar draait het voor jou om in werk? In welke werkomgeving kom jij tot je recht? En hoe stel je jezelf hierin doelen? In deze interactieve workshop gaan je verkennen welke onderwerpen je aandacht verdienen. Reina geeft je 7 tips, die bijdragen aan het vinden van werk waar je gelukkig van wordt. Je betrekt ze op jezelf en ontdekt waar je werk te doen hebt. Een levendige presentatie, waarbij Reina’s persoonlijk verhaal je uitnodigt ook jouw verhaal te doen.

Binnenkomen bij je droombedrijf – Yvonne Ristie en Paul Soree (Netwerkcafé Amsterdam)

Veel mensen breekt het koude zweet al uit bij de gedachte dat zij via de telefoon een afspraak voor zichzelf moeten regelen bij een bedrijf. Maak het jezelf makkelijker en bel voor een ander en een ander belt voor jou. Je zult zien, dit is een stuk eenvoudiger en veel minder spannend. In deze workshop oefen je het bellen in een levensecht rollenspel, onder begeleiding van Yvonne en Paul. Zij deden dit zelf als deelnemers van de Werkestafette en zijn dus ervaringsdeskundigen bij uitstek.

Werkspeuren op het internet – Marc Janssens (Werken voor Elkaar)

Op het internet kun je verbazend veel vinden over werk en werkgevers. Werkzoekers blijken verbazend weinig te weten over hoe dat moet. Deze workshop is voor jou als je wilt weten bij welke organisaties het werk zit waar jij je brood mee wilt verdienen. Als je wilt weten waar het bij die bedrijven om draait, hoe de sfeer is, wie er werken. Als je een geschikte ingang zoekt bij een bedrijf. Als je alles wilt weten van de persoon waarmee je zo meteen een afspraak hebt. Leer gericht zoeken op het Internet en ontdek hoe je meer resultaat boekt dan tot nog toe.

16:45-17:00 Pauze

17:00-18:15 Workshops ronde 2

Kansen voor vijftigplussers op de arbeidsmarkt – Joost Sablerolle (Menea)

Joost Sablerolle is directeur van het outplacement bureau Menea. Met zijn team heeft hij de sluiting van Philip Morris in Bergen op Zoom 600 mensen begeleid naar nieuw werk. Voor 85% van deze mensen heeft daadwerkelijk nieuw werk gevonden, waarvan een groot deel vijftigplussers. Joost kan dus als geen ander vertellen hoe ‘make it happen’ werkt voor vijftigplussers. En jij kunt je eigen vraag over werk, arbeidsmarkt en vijftigplussers aan hem voorleggen. Stuur die dan vóór 6 december naar netwerkcafe.amsterdam@gmail.com.

Creëer je eigen baan – Marjolein Kalter (Baan als business)

Steeds minder werk wordt vergeven via de klassieke route van vacature, sollicitatiebrief en gesprek. Netwerken en je meerwaarde laten zien aan potentiële werkgevers is veel belangrijker geworden. Wanneer je zelf je baan creëert, ga je uit van jouw unieke kracht, daar zoek je jouw ideale werkgever bij en je doet hem een voorstel waarmee je als enige aan tafel komt. In deze workshop werkt Marjolein in zes stappen deze nieuwe manier van solliciteren uit.

Maak werk van wat je het liefste doet – Rob Spangenberg (spangenbergproductions)

Veel mensen hebben liefhebberijen waar ze blij van worden, maar vinden hun bron van inkomsten elders. Hoe zou ’t zijn om wat je het liefste doet ook om te kunnen zetten in betaald werk. Ontdek dat in deze verrassende workshop van multitalent Rob Spangenberg. Aan de hand van tekeningen daagt hij je uit om te onderzoeken hoe je werk kunt maken van wat je na aan het hart ligt. Rob Spangenberg heeft een grafische, multimediale achtergrond. Hij zet voortdurend dromen om in werk. Bijvoorbeeld met Ikebana-kunstenares Ryoko Nishimura, waarmee hij drijvende tuinen nabij het Rijksmuseum realiseerde.

Advertenties