1 november 2017: Werk zoeken, bekijk het eens anders!

IMG_6454

Wat je als wist: als werkzoekende vijftigplusser heb je een veel lagere kans om weer aan de slag te komen dan jongere mensen. Je kunt die kans voor jouzelf verhogen door het anders aan te pakken en door anders naar jezelf te kijken. Op woensdagmiddag 1 november kun je leren hoe. Netwerkcafé Amsterdam heeft dan als thema: Werk zoeken, bekijk het eens anders!

Wanneer: woensdagmiddag 1 november september 2017, inloop 14:30, start 15:00, einde: 18:15
Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route.

Reserveren

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek. Klik hier om gratis een plek te reserveren.

Programma woensdagmiddag 1 november

15.00 – 15:30 Welkom en netwerken
We openen de middag met een speelse mogelijkheid voor kennismaking en netwerken. Je kunt mensen leren kennen en je thuisvoelen (als je voor de eerste keer komt), oefenen in op mensen afstappen en nuttige contacten leggen.

15.30 – 16.45 uur Workshops ronde 1

Je kunt in elke ronde één workshop volgen. 

Creëer je volgende baan – Marjolein Kalter (Baan als business)
Steeds minder werk wordt vergeven via de klassieke route van vacature, sollicitatiebrief en gesprek. Vijftigplussers komen via die route sowieso nauwelijks aan de slag. Netwerken en je meerwaarde laten zien aan potentiële werkgevers is veel belangrijker geworden. Wanneer je zelf je baan creëert, ga je uit van jouw unieke kracht, daar zoek je jouw ideale werkgever bij en je doet hem een voorstel waarmee je als enige aan tafel komt. In deze workshop werkt Marjolein in zes stappen deze nieuwe manier van solliciteren uit.

Wat is de kleur van donderdag? – Rebecca van Leeuwen (Rebecca en jij)
Hoe start je een netwerkgesprek met een onbekende? Hoe kom je op gesprek bij je favoriete werkgever? Meestal handel je op de vertrouwde manier die je kent. Maar hoe doe je het anders, met meer effect? In deze workshop ontdek je dat onder leiding van expert andersdenken Rebecca van Leeuwen. Als basis voor een andere, succesvolle weg naar nieuw werk. Enne, je leert ook waar “Wat is de kleur van donderdag?” op slaat.

In gesprek met bedrijfsleven, overheid en politiekIan Ito (Netwerkcafé Amsterdam)
Dat jij je best doet voor werk, is niet genoeg. De samenleving moet in beweging komen om vijftigplussers een eerlijke kans te geven. Daarom gaan we de discussie aan. Hoe? Dat kun je woensdagmiddag mee bepalen in deze workshop onder leiding van initiatiefnemer Ian Ito.

17.00 – 18.15 uur Workshops ronde 2

Een ondernemende kijk op de veranderde arbeidsmarkt – Charlon Imamdi (Multi-traject)
Vandaag de dag is niemand meer zeker van een (vaste) baan. Hoe zorg je ervoor dat je interessant blijft voor de arbeidsmarkt? Dat vergt een nieuwe mindset. Dezelfde die ook bedrijven nodig hebben om tegenwoordig omzet en winst te maken? Charlon helpt je in deze workshop anders te denken en anders te doen. Iedereen is uniek, iedereen kan meer bereiken en voor iedereen is er een ideale baan, aldus Charlon.

Zo bel je jezelf naar binnenPaula Oomen (Netwerkcafé Amsterdam)
Bellen om binnen te komen bij een werkgever. Veel mensen breekt het koude zweet al uit bij de gedachte dat zij via de telefoon een afspraak moeten regelen bij een bedrijf. Maar het is wel heel effectief. Je moet gewoon weten hoe het moet. En dan in de praktijk brengen. In deze workshop oefen je in een levensecht rollenspel. Onder leiding van ervaringsexpert Paula Oomen. Paula leerde het zelf in de Werkestafette Amsterdam en maakte met succes veel gespreksafspraken voor haar mede-deelnemers.

Jouw nieuwe LegohuisRebecca van Leeuwen (Rebecca en jij) en Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)
In de loop van je leven heb je uit de bouwstenen van jouw kennis en kunde het kwaliteitshuis gebouwd dat je aan werkgevers verhuurde. Wat nu als je ontdekt dat jouw oude huis niet meer in trek is? Kun je met de bouwstenen van dat onverhuurbare huis (en misschien ook wel die van je hobbyschuurtje) een nieuw huis te bouwen dat werkgevers wel willen huren. Dat gaan we doen. Letterlijk. Met Lego. Laat je verrassen en doe mee aan deze experimentele workshop.

Blijf op de hoogte

Als je nog niet bij ons bekend bent, meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan in het vervolg tijdig een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst. Als je al eerder bij een bijeenkomst was, ontvang je vanzelf al een uitnodiging.

Vrijwillige bijdrage gevraagd

Netwerkcafé Amsterdam wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers. We ontkomen niet aan het maken van kosten, zoals voor de website en uitnodigingen. We stellen het dan ook enorm op prijs als je een kleine vrijwillige bijdrage in de kosten wilt geven.

Advertenties