6 september 2017: Er zit meer in je dan je denkt

Als vijftigplusser heb je een enorme hoeveelheid ervaring en kennis opgebouwd. Je kunt proberen om die te gelde te maken in een zelfde soort baan, maar je kunt ook kijken hoe je al deze kennis en ervaring op een andere manier kunt inzetten in je zoektocht naar een andere baan waarbij dezelfde competenties gevraagd worden. Vind jezelf opnieuw uit!

De 22e bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam heeft als thema: Er zit meer in je dan je denkt!

Wanneer: woensdagmiddag 6 september 2017, inloop 14:15, start programma 14:30 (half uur eerder dan voorheen), einde: 18:15
Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route.

Reserveren

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek. Je schrijft je in voor de gehele middag. Klik hier om gratis een plek te reserveren.

Programma woensdagmiddag 6 september

We openen de middag met de mogelijkheid tot nadere kennismaking en netwerken. Van 14.30 tot 15.00 uur kun je mensen leren kennen en je thuisvoelen (als je voor de eerste keer komt), oefenen in op mensen afstappen en zo mogelijk al nuttige contacten leggen.

15.00 uur:  Amsterdamse Arbeidsmarkt en competenties

Om 15.00 uur, zullen gastsprekers Ton Vermin en Cees Bakker, oprichters van De Weg naar Werk en  SollicitatieLab,  in een presentatie ons vertellen naar welke beroepen er een grote vraag is in Amsterdam en hoeveel vacatures er in deze sectoren zijn.  Bij deze beroepen zijn naast recente opleiding en ervaring een aantal competenties belangrijk.

Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt besproken welke competenties de aanwezigen hebben en voor welke beroepen waar wel vraag naar is op de Amsterdamse arbeidsmarkt deze competenties ook nodig zijn.  Een secretaresse heeft als belangrijkste competenties: representatief, sociaal vaardig, dienstverlenend, talen. Het beroep van intercedent vraagt bijvoorbeeld om de volgende competenties: representatief, sociaalvaardig, dienstverlenend, zelfstandig werken, proactief, netwerken. Daarnaast zullen een aantal andere beroepen worden besproken.

15.30 – 16.45 uur Workshops ronde 1

Je kunt in elke rond één workshop volgen. 

Kans op Ander Werk – Kim Termaat en Jessica Roelfsema  (DUO+ , Ampliar Uitzendbureau)
Je ziet een leuke vacature maar je denkt dat je geen kans maakt omdat je daarvoor de kennis en ervaring mist. Maar dan is er zoiets als ‘competenties’ waarmee jij weldegelijk iets heel anders zou kunnen gaan doen, alleen, hoe deze te herkennen en hoe jouw competenties te matchen met die in die leuke functie? In deze workshop krijg je de kans om  in een vacature je eigen competenties te herkennen en te benoemen en hoe je dit zelf kunt doen.

Restart Yourself – Myriam Wanders-Wieringa (Woman in change)
Vind ik andere dingen belangrijk dan toen ik 25 was? Ben ik ondernemer? Wat is mijn talent eigenlijk? En waar kom ik met mijn ervaring goed tot mijn recht? Herkenbaar?
Tijdens de workshop Restart Yourself ga je interactief met elkaar aan de slag met verschillende onderwerpen en opdrachten. De rode draad in de workshop is persoonlijke ontwikkeling en zelfinzicht. Wie ben je, wat kun je, wat wil je en hoe ga je dat aanpakken? Door inzicht te krijgen in jouw talenten en kwaliteiten wordt je levensmissie helder en kun je tot daadkracht komen.

Sollicitatiegesprek: stop met pingpongen – Ton Vermin en Cees Bakker (De Weg naar Werk / SollicitatieLab)
Veel sollicitatiegesprekken lijken nog het meest op een pingpongspel. Wat een leuk gesprek zou kunnen zijn waarin wederzijdse interesses naar voren komen (de klik) wordt een saai vraag-antwoordspel. In de workshop komt uitgebreid aan de orde, hoe je je gunfactor vergroot door tijdens een sollicitatiegesprek echt in gesprek te gaan. Maar we gaan door middel van rollenspellen ook actief aan de slag met een vacature en je cv die je hebt meegebracht. Doordat je de rollen speelt van kandidaat, interviewer en observator, bekijk je een sollicitatiegesprek ook door andere ogen waardoor je je beter in de ander kunt inleven bij toekomstige gesprekken.
Kom naar deze workshop, zodat jij bij je volgende sollicitatiegesprek onthouden wordt als de enthousiaste, geïnteresseerde kandidaat waar de organisatie naar op zoek is.
Let op! Deze workshop bestaat uit 2 delen. In de 2e ronde, om 17.00 uur, volgt deel 2.
Deelnemers die zich voor deze workshop aanmelden volgen deze middag beide delen!

17.00 – 18.15 uur Workshops ronde 2

Doe het eens anders! – Rebecca van Leeuwen (Rebecca en jij)
Hoe start je een netwerkgesprek met een onbekende? Hoe kom je op gesprek bij je favoriete werkgever? Meestal handel je op de manier die je kent, zoals je altijd al doet. Maar wat nu als je het eens anders aanpakt? En dat dan blijkt dat je het ook op een andere manier kunt?
En, dat dat misschien wel meer effect heeft?
In deze workshop gaan we het anders aanpakken. Je ontdekt hoe je het anders kunt doen en toch bij jezelf blijft. Want jij bent jij. En dus werkt het alleen als je er zelf achter staat en jij je er prettig bij voelt. Kortom, je komt op ideeën voor een andere aanpak of insteek.
En daarmee leg je een stevige basis voor die andere, succesvolle weg naar nieuw werk.

Drie sleutels voor ervaren professionals naar succesvol ondernemerschapHanneke Andringa (Zorgeloos Ondernemen)
Een workshop waarin je ook zelf direct aan het werk gaat. Voor bevlogen professionals die een nieuwe weg willen inslaan om hun kennis en ervaring in te zetten als ondernemer. Wie kan jij het beste helpen en hoe bereik je jouw ideale klant, zodat jij ook als ondernemer bloeit en groeit?

Sollicitatiegesprek: stop met pingpongen – Ton Vermin en Cees Bakker (De Weg naar Werk / SollicitatieLab)
Lees de toelichting van deze workshop bij Ronde 1, let op: je kunt je alleen inschrijven voor beide workshops!

Blijf op de hoogte

Als je nog niet bij ons bekend bent, meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan in het vervolg tijdig een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst. Als je al eerder bij een bijeenkomst was, ontvang je vanzelf al een uitnodiging.

Vrijwillige bijdrage gevraagd

Netwerkcafé Amsterdam wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers. We ontkomen niet aan het maken van kosten, zoals voor de website en uitnodigingen. We stellen het dan ook enorm op prijs als je een kleine vrijwillige bijdrage in de kosten wilt geven.

Advertenties