19 juli 2017: Vol energie verder

De 20e bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam heeft als thema: Vol energie verder! 

Op deze middag leer je als werkzoekende vijftigplusser op diverse manieren jouw kwaliteiten in beeld brengen. Weet wat je ‘in huis hebt’ en je energie kan weer volop stromen om de volgende stappen te zetten. En met de vele frisse en nieuwe ideeën krijg je een lekker duwtje in de rug. Leerzaam, gezellig en met mogelijkheden om je netwerk weer resultaatgericht uit te breiden.

Wanneer: woensdagmiddag 19 juli 2017, inloop 14:30-15:00, start programma 15:00, einde 18:15.
Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route.

Reserveren

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek. Je kunt je per ronde inschrijven voor een workshop. Klik hier om je plek te reserveren.

Programma woensdagmiddag 19 juli 2017

15:00 Welkom – Karin Reinderts (Netwerkcafé Amsterdam)

15:05  Inleiding: Vol energie verder, hoe benut ik mijn kansen? door Linda van Santen. Vanuit haar expertise als adviseur HR (P&O) bij de Hogeschool van Amsterdam geeft Linda ons interessante inzichten. Het is belangrijk om gemotiveerd te blijven in de periode dat je (soms lang) arbeidsloos bent. Maar hoe doe je dat? Een dip ligt op de loer, je verliest mogelijk je vertrouwen in eigen kennis en vaardigheden. Beluister hoe je kansen kunt benutten!

15:30-16:45 Workshops ronde 1

Netwerken met resultaat  – Thera Keizer (Werkestafette Amsterdam ) en Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Als deelnemer aan deze workshop krijg je de kans om te laten zien wat je beweegt en wat je voor anderen kunt betekenen. En je kunt een eigen netwerkvraag stellen aan alle deelnemers. De ervaring leert dat dit gemiddeld zo’n drie contacten oplevert waarmee jij verder kunt. Als je je voor deze workshop opgeeft, krijg je vooraf informatie toegestuurd om je goed te kunnen voorbereiden.

Blijf gemotiveerd, technieken om vol te houden – Manon Oosterhof (oosterhoftrainingen.nl)

Wat kun je zelf doen om van ‘werken aan werk’ een zinvol en plezierig proces te maken? In deze workshop maken we gebruik van zelfregulatie- en motivatietechnieken. Dat zijn technieken om door middel van zelfsturing invloed uit te oefenen op je eigen gedachten en gedrag om je doel te bereiken. Vaardigheden om jezelf te motiveren. Maar ook om je inzetbaarheid te vergroten, zoals flexibeler kunnen reageren, voorbereid zijn op tegenslagen en jezelf herpakken bij verminderde motivatie.

Jouw professionele profiel in beweging – Barend van Zon (ProfilM.nl)

In deze workshop geeft Barend zijn kijk op hoe je je als professional het best kunt presenteren en profileren op de arbeidsmarkt of als zzp’er. Jijzelf, als professional, staat centraal. Hij helpt je om je eigen, authentieke verhaal neer te zetten zonder dat je jezelf moet ‘pitchen’. Aan de hand van een aantal videoportretten, als aanvulling op een cv, krijg je de nodige ‘tips and tricks’. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag met jouw eigen verhaal en ambities. Dit alles in een relaxte sfeer met veel humor!

16:45-17:00 Pauze

17:00-18:15 Workshops ronde 2

Leer je eigen kwaliteit optimaal benutten – Robert Ploem (matrix-consultants.nl)

We beginnen in kleine groepen waarin ieder haar/zijn belangrijkste kwaliteiten in een paar woorden op papier zet. Kies, zo mogelijk, deelnemers die je kent: zij kunnen hierbij helpen. Er volgt een plenaire demonstratie hoe de kwaliteiten op te stellen. Daarna stellen we in kleine groepen om de beurt de eigen kwaliteiten op. Aan het einde van deze workshop besef je beter wat je eigen kwaliteiten zijn en kun je ze nog beter inzetten tijdens een sollicitatie.

De eerste vijf seconden – Jennifer Jong A Pin en Maria Abbenhuis (Werkestafette Amsterdam)

Bij ieder koffie-, netwerk- of sollicitatiegesprek dat je voert, zijn de eerste 5 seconden belangrijk. In deze workshop laten Maria en Jennifer zien hoe je een goede indruk maakt bij een persoonlijk gesprek. Naast de nodige achtergrondinformatie krijg je ook de nodige do’s en don’ts, en tips en tricks aangereikt.

Tijdsurfen, vloeiend omgaan met tijd – Paul Loomans (destressontknoping.nl)

In deze workshop ervaar je hoe je door te gaan ‘tijdsurfen’ meer rust en plezier in je leven kunt verkrijgen. Met zeven concrete aanwijzingen voert Paul je terug tot de essentie van al het handelen: aanwezig zijn in wat je doet. Als de druk en de stoorzenders wegvallen, ontstaat er basisrust en ga je vanzelf de dingen met aandacht en plezier doen en ben je bovendien efficiënt. Het lijkt utopie maar de methode van tijdsurfen laat zien hoe verrassend dichtbij dit doel is. Ook gaat Paul specifiek in op hoe je als werkzoekende vruchtbaar met je tijd kunt omgaan.

Blijf op de hoogte

Als je nog niet bij ons bekend bent, meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan in het vervolg tijdig een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst. Als je al eerder bij een bijeenkomst was, ontvang je vanzelf al een uitnodiging.

Vrijwillige bijdrage gevraagd

Netwerkcafé Amsterdam wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers. We ontkomen niet aan het maken van kosten, zoals voor de website en uitnodigingen. We stellen het dan ook enorm op prijs als je een kleine vrijwillige bijdrage in de kosten wilt geven.

Advertenties