7 juni 2017: Laat je van je beste kant zien

Als werkzoekende vijftigplusser moet je opvallen en doorzetten om een voet tussen de deur te krijgen. Niet alleen moet het sneller, strakker en flitsender, maar vooral ook moet je jezelf laten zien op een manier die werkt. Wil jij ook weten hoe dat kan? Kom dan naar de 19de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam. Thema: Laat je van je beste kant zien! We bieden je gevarieerde handvatten …

Datum en tijd: woensdagmiddag 7 juni 2017, inloop 14:30-15:00, start programma 15:00. Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route.

Reserveren
De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek. Klik hier om je plek te reserveren.

Programma woensdagmiddag 7 juni 2017

15:00  Inleiding door Eliëtte I. Jongmans, mede-organisator Netwerkcafé Amsterdam.

15:15-16:30 Workshops ronde 1

Val op met een video-CV – Rik Sinkelman (spotcv.nl
In deze workshop laat videospecialist en coach Rik Sinkelman aan de hand van voorbeelden zien wat het nut en effect zijn van een videopresentatie als onderdeel van je aanpak om werk te vinden. Bovendien zie je ter plekke, in de praktijk, wat het maken en online zetten van een persoonlijke video inhoudt. Met technische tips en trucs over achtergrond, belichting, houding. En stapsgewijze aanwijzingen hoe je je video-cv koppelt aan je LinkedIn-profiel.

Netwerken met je beste kant – Ron Dudink (Netwerkcafé Amsterdam) en Erik Lambooy  (Werken voor Elkaar)
In deze workshop laten we je ervaren wat netwerken te maken heeft met je beste kant. Het gaat niet over snelle praatjes tijdens recepties en ook niet over bedelen om een baantje. Netwerken gaat over aandacht voor anderen en behulpzaam zijn. En over laten zien wat jou beweegt en duidelijk zijn over wat je zelf nodig hebt. Tijdens de workshop stellen wij je in staat om dat hier én nu in de praktijk te brengen. En om direct te profiteren van de opbrengst.

16:30-16:40 Pauze

16:40-17:55 Workshops ronde 2

Je beste kant tijdens een koffiegesprek – Hans Koenis (Hans Koenis Training en Coaching)
Hans Koenis komt uit het onderwijs, heeft de acteeropleiding gedaan, ontdekte trainingsacteren: spelenderwijs leren. Hans heeft werk gekregen door bezig te zijn, te praten, nieuwsgierig zijn, netwerken en leren van fouten en van anderen. Belangrijkste tip van Hans: ga praten, stap op mensen af. In deze workshop leer je wat wel en niet te vragen, waar moet je op letten, wat zijn de valkuilen. Je krijgt veel tips op een interactieve wijze aangereikt. Je leert kijken, je leert openstaan voor de ander. Je leert focussen.

Hoe blijf ik positief? Van tegenslag naar veerkracht – Wassili Zafiris (wassilizafiris.nl)
Met tegenslag krijgen we allemaal te maken. Vaak kunnen we daar goed mee omgaan, maar wat gebeurt er met je wanneer tegenslag te diep bij je binnenkomt? Hoe zorg je ervoor dat je een positief perspectief blijft houden in een ogenschijnlijk uitzichtloze situatie? In deze workshop helpt coach en trainer Wassili Zafiris gaat vanuit zijn expertise in menselijke groei je om beter met verandering in je leven om te gaan.

Je beste kant op LinkedIn – Marc Janssens (Werken voor Elkaar)
In deze workshop laat Marc Janssens zien hoe je het beste kunt netwerken met LinkedIn. Hoe laat je je in je profiel van je beste kant zien, hoe kom je aan nieuwe contacten, hoe kun je het beste je LinkedIn contacten onderhouden, wat moet je doen om echt te netwerken met LinkedIn en hoe val je positief op bij bedrijven en recruiters die openstaande vacatures hebben.

Blijf op de hoogte

Als je nog niet bij ons bekend bent, meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan in het vervolg tijdig een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst. Als je al eerder bij een bijeenkomst was, ontvang je vanzelf al een uitnodiging.

Netwerkcafé Amsterdam wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers. We ontkomen niet aan het maken van kosten, zoals voor de website en uitnodigingen. We stellen het dan ook enorm op prijs als je een kleine vrijwillige bijdrage in de kosten wilt geven.

Advertenties