4 mei 2017: Aan het werk voor een baan

Ben jij vijftigplus en kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een baan? Kom dan naar de 18de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam. Thema: Aan het werk voor een baan! We bieden je een inspirerend programma.

Datum en tijd: donderdagmiddag 4 mei 2017, inloop 14:30-15:00, start programma 15:00. Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route.

Reserveren
De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdagmiddag 4 mei 2017

15:00  Inleiding door Peter van Heemst, Gastdocent Hogeschool InHolland, columnist en trainer: Wat kunnen we leren van politici die solliciteren?

15:30-16:45 Workshops ronde 1

Als je wat over jezelf vertelt, wat wil je dan dat er bij de toehoorders blijft hangen, Peter van Heemst
Wat is nou die ene typering van wie je bent die je graag bij de sollicitatiecommissie over het voetlicht zou willen brengen. Aan de hand van wat praktische opdrachten gaan we ontdekken hoe dit werkt.

Bloggen voor je baan of business, Bastiaan Vercouteren (www.blogkracht.nl)
Bloggen is een van de meest krachtige manieren om jezelf te profileren. Handig als je een nieuwe baan zoekt of meer klanten voor je onderneming. IN deze training legt Bastiaan uit hoe je blogonderwerpen bedenkt, je blog opbouwt én ervoor zorgt dat hij ook gelezen wordt. Je hoeft geen groot schrijver te zijn. Want heus, iedereen kan bloggen.

Innovatiebanen, Sheila van Loon en Christina Renes (www.innovatiebanen.nl)
Met InnovatieBanen creëer je je volgende baan zelf. Op basis van je persoonlijke kwaliteiten bouw je een businesscase op. Daarmee biedt je jezelf aan bij de werkgever van je keuze, en vraagt de kans te krijgen jezelf in de praktijk te bewijzen. Als het lukt, heeft de werkgever er een waardevolle medewerker bij, die zijn bedrijf vooruit help, en heb jij een baan. En niet zomaar een baan, maar een baan die je op het lijf is geschreven.

16:45-17:00 Pauze

17:00-18:15 Workshops ronde 2

Zin in je werk, Marga Wijnen (www.mind4energy.nl)
Wil jij werk waar je energie van krijgt en dat je ook zinvol vindt? Weet jij wat jou van binnenuit inspireert en motiveert? Dit gaan we onderzoeken in de workshop ‘Zin in je werk’. Hierbij zet je hoofd én hart in. Wanneer jij ontdekt wat voor jou essentieel is en waar je blij van wordt, kun je heldere keuzes maken!

LinkedIN, hoe gebruik je het optimaal, Marc Janssens (Werken voor Elkaar)
IN deze workshop wordt uitgebreid ingegaan op het hoe en waarom van LinkedIn. Waarom en waarvoor kun je LinkedIn gebruiken, hoe maak je een eigen profiel aan, en hoe verbeter je het profiel zodat je gevonden kunt worden en er een optimale indruk ontstaat.

Maak werk van je netwerk, Rolf Meijers (Netwerkcafé Zaanstad) en Erik Lambooy  (Werken voor Elkaar).
In deze workshop helpen wij je om je bewust te worden van je netwerk. Bovendien stellen wij je in staat om hier én nu te werken aan de groei van je netwerk en direct te profiteren van de opbrengst. Tevens zal je ervaren dat je een bijdrage levert aan de groei van het netwerk van de andere deelnemers.

Blijf op de hoogte

Als je nog niet bij ons bekend bent, meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan in het vervolg tijdig een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst. Als je al eerder bij een bijeenkomst was, ontvang je vanzelf al een uitnodiging.

Netwerkcafé Amsterdam wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers. We ontkomen niet aan het maken van kosten, zoals voor de website en uitnodigingen. We stellen het dan ook enorm op prijs als je bij binnenkomst een kleine vrijwillige bijdrage wilt doen.

Advertenties