6 april 2017: Creëer je eigen werk

De 17de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam heeft als thema Creëer je eigen werk.

Let op: we hebben extra workshopmogelijkheden voor en na de pauze toegevoegd.

Ben jij van plan om voor jezelf te beginnen? Hoe kom je tot die keuze en waarom wil je dat eigenlijk; is dat uit nood geboren of sta je te popelen. En hoe ga je dan jouw diensten of producten online promoten. Deze middag geeft je inzichten, kennis en aanknopingspunten om een stap verder te komen.

Datum en tijd: donderdagmiddag 6 april 2017, inloop 14:30-15:00, start programma 15:00. Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route.

Reserveren en vrijwillige bijdrage

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdagmiddag 6 april 2017

15:00-15:25 Inleiding door Pedro Dado (eigenaar Proost Partners)

Pedro Dado besloot vorig jaar de sprong te wagen en voor zichzelf te beginnen. Hij neemt je mee op zijn spannende reis naar zelfstandig ondernemerschap. Pedro vertelt over zijn ervaring als werkzoekende 50-plusser en hoe hij ertoe gekomen is om Proost Partners op te gaan zetten. Wat komt daarbij kijken, wat zijn de valkuilen en welke tips zijn er voor jou!

15:30-16:45 Workshops ronde 1

CREËER JE EIGEN WERK, Wilma Wassenaar (45plusenwerk

Wil jij ook gebruik maken van de groeiende economie en de nieuwe kansen op werk? En nieuwe kansen naar je toe trekken of je eigen werkkansen creëren? Maak het waar, doe het zelf en creëer je eigen werk! Deze inspiratieworkshop geeft je een goed idee hoe je van werknemer naar ondernemer gaat, hoe je ideeën omzet in praktijk. Leer anders kijken naar je eigen potentieel en de arbeidsmarkt in de nieuwe economie. Je loopt met nieuwe inzichten en meer zelfvertrouwen naar buiten.

 

JE BEDRIJF ONLINE PROMOTEN, Nik Boersma  (Zichtbaar Online)

Je wilt starten met je eigen bedrijf of je bent al onderweg en je wilt je aanwezigheid (beter) online promoten. Maar hoe je dat? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Tijdens deze workshop worden online marketing mogelijkheden kort besproken en kijken we vooral naar waar je moet beginnen. Het doel: meer inzicht in jouw eigen situatie en plan van aanpak.

VERGROOT JE WERELD, Kim van Luijterlaar en Clement Faber (4DM People)

Kim inspireert in deze workshop in het ontdekken van je eigen ‘waarom’. Of je nou aan de slag wilt als zzp-er of niet, het begint bij de kern: waarom wil ik dit? Na de workshop zal je een beter inzicht hebben in hoe je deze brandstof kunt ontginnen bij jezelf zodat jouw passie kan ontstaan en kan blijven branden! Door die passie kan je door comfortzones breken, durven, fouten maken en groeien.

MET ELKAAR IS LEUKER, Erik Lambooy (Netwerkcafé Amsterdam)

Loop je rond met het idee om zelf iets te beginnen. Maar zie je ertegen op om dat in je eentje te doen? Hoe zou het zijn om samen iets op te zetten? Dat kun je in deze experimentele workshop ervaren. We gaan in groepjes met elkaar ideeën genereren vanuit een concrete probleemstelling. Je wordt uitgenodigd om je ideeën hierna ook met je groepje in de praktijk te gaan brengen.

16:45-17:00 Pauze

17:00-18:15 Workshops ronde 2

LINKEDIN VOOR JOUW BEDRIJF, Marc Janssens (Netwerkcafé Amsterdam)

Hoe kun je in LinkedIn makkelijk een eigen bedrijfspagina opzetten voor jouw zelfstandige werkaanbod. En hoe kun je LinkedIn daarna inzetten om je eigen bedrijf het beste te promoten, te netwerken en nieuwe klanten te vinden. In deze workshop geeft Marc aan hoe je die bedrijfspagina opzet, wat je moet doen om hem goed bij te houden en wat leuke tips zijn; en ook de valkuilen! Voldoende informatie om er daarna thuis mee aan de slag te gaan!

CREËER JE EIGEN WERK (Herhaling van Ronde 1)

MET ELKAAR IS LEUKER  (Herhaling van Ronde 1)

EERSTE HULP BIJ WEBSITE – VRAGENUURTJE, Nik Boersma (Zichtbaar Online

Heb jij al een website of werk je er hard aan? Heb je eerder deelgenomen aan de workshop ‘Je eigen website online brengen’, verzorgd door Nik Boersma en Erik Lambooy? Dan is dit ‘website vragenuurtje’ vast wat voor jou. Veel deelnemers zijn inmiddels met hun eigen website aan de slag gegaan maar ondervinden onderweg toch wat hobbels. Stel je vragen, ook als je niet aan de eerdere workshop hebt deelgenomen. Bij aanmelden kun je meteen vragen indienen. Beschik je over een laptop? Neem die dan mee.

Blijf op de hoogte

Als je nog niet bij ons bekend bent, meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan in het vervolg tijdig een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst. Als je al eerder bij een bijeenkomst was, ontvang je vanzelf al een uitnodiging.

Netwerkcafé Amsterdam wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers. We ontkomen niet aan het maken van kosten, zoals voor de website en uitnodigingen. We stellen het dan ook enorm op prijs als je bij binnenkomst een kleine vrijwillige bijdrage wilt doen.

 

Advertenties