Het Grote Vijftigplus Debat 2017

[Klik hier voor Het Grote Vijftigplus Debat 2018]

vijftigplusdebat_met_tags

Op donderdagmiddag 2 maart 2017 aanstaande, twee weken voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen, organiseert Netwerkcafé Amsterdam met medewerking van Pakhuis de Zwijger, Start Foundation en BKB | Het Campagnebureau een speciale themamiddag over werk en inkomen van vijftigplussers.

MKB maakt werk van vijftigplussers. Wat doet de politiek?

De economie zit in een stijgende lijn, de werkgelegenheid neemt toe en de werkloosheid neemt af. Maar de cijfers laten zien dat vijftigplussers er nog steeds bekaaid van afkomen. Veel werkgevers houden hun deuren voor hen gesloten. Onbekendheid, onwetendheid en vooroordelen zijn hiervan de oorzaak. Met de actie Voet tussen de deur heeft Netwerkcafé Amsterdam in november 2016 zichtbaar gemaakt dat vijftigplussers wel degelijk veel te bieden hebben.

Het resultaat? MKB Nederland maakt werk van vijftigplussers! Hoe en waarom, daarover gaan we op donderdagmiddag 2 maart in gesprek met Michaël van Straalen, voorzitter van MKB Nederland en met Michal van Dantzig, arbeidsmarktexpert en bestuurslid van MKB Amsterdam.

En wat gaat straks de politiek doen? Onder leiding van Lennart Booij (o.a. presentator VARA’s Nieuwe Lagerhuis) gaan Tweede Kamerkandidaten Mona Keijzer (CDA), Lilian Marijnissen (SP), Carola Schouten (ChristenUnie), Bas van ’t Wout (VVD), Rik Grashoff (Groen Links), Steven van Weyenberg (D66), Corrie van Brenk (50Plus) en Gijs van Dijk (PvdA) met elkaar in debat over werk en inkomen. Wat gaan zij doen aan leeftijdsdiscriminatie? Langdurige werkloosheid? Hoe zorgen zij ervoor dat Nederland ook in de toekomst genoeg banen telt?

Journalist Saskia van Huijgevoort en directeur Kieskompas Willem Blanken zorgen voor duiding en reflectie tijdens het debat.

Doe mee met het debat en vorm je mening voor de aanstaande verkiezingen!

Wanneer en waar

Datum: Donderdagmiddag 2 maart 2017
Tijd: 13.30 uur inloop / 14.00 uur start programma / 16.30 uur einde
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam, dezwijger.nl/routebeschrijving

Toegang gratis, reserveer tijdig!

We verwachten veel belangstelling. Het aantal plaatsen is beperkt.
Klik hier om een plaats te reserveren
Alleen toegang met (gratis) ticket.

Programma

13:30 Inloop

14:00 Welkom door Netwerkcafé Amsterdam

14:05 MKB maakt werk van vijftigplussers
Michaël van Straalen (voorzitter MKB-NL) en Michal van Dantzig, bestuurslid van MKB-Amsterdam) geven hun visie op waarde en kansen van vijftigplussers voor bedrijven in Nederland en Amsterdam.

14:45 Pauze

15:00 En wat doet de politiek?
Debat aan de hand van stellingen onder leiding van Lennart Booij met panelleden Willem Blanken (directeur KiesKompas) en Saskia van Huijgevoort (journalist) en Tweede Kamerkandidaten Corrie van Brenk (50Plus), Lilian Marijnissen (SP), Rik Grashoff (Groen Links), Carola Schouten (ChristenUnie), Bas van ’t Wout (VVD), Mona Keijzer (CDA), Steven van Weyenberg (D66), Gijs van Dijk (PvdA).

16.30 Afsluiting

Advertenties