Bellen voor een afspraak, een kwestie van doen…

bellen-door-ellen

Ook tijdens de vierde Werkestafette Amsterdam zetten deelnemers zich voor elkaar in om in beeld te komen bij werkgevers of opdrachtgevers. Een van de krachtigste middelen daarvoor is een persoonlijke ontmoeting. En de snelste manier om die tot stand te brengen, is door te bellen voor een afspraak. Reden waarom we dat in de Werkestafette trainen.

Afgelopen donderdag gingen deelnemers tijdens een workshop echt bellen voor elkaar. Dit na eerder droog oefenen en na een spetterende beldemonstratie van het Belmeisje, Claudia Bouwens, die er zelfs in slaagde om in één gesprek voor twee deelnemers een afspraak te regelen.

De deelnemers waren nerveus, de coaches waren gespannen en de mentoren vol verwachting. De workshop begon later dan anders en door de griep waren er ook meer afmeldingen, of kwam het door het onderwerp?

Na wat bemoedigende woorden ging het scherm dicht en begonnen de groepjes. Wie belt er voor wie, wie heeft duidelijk waar ze een keer op de koffie willen komen, zullen we nog een keer oefenen…

De mentoren liepen langs de groepjes en brachten maar één boodschap: ga bellen. Ga voor de eerste keer niet met de favoriete organisatie bellen maar neem nr. 10, maar ga bellen! Aarzelend werd er begonnen en de eerste pogingen mislukten, afgewimpeld, standaardantwoorden kwamen. Dan krijgt Cees de tip: wanneer je belt, zeg dan “Ik heb een rare vraag”. Cees belde en binnen 5 minuten had hij een koffiegesprek geregeld voor Yolanda!

Daarna ging het sneller. Bij één groep ontpopte Ellen zich als het nieuwe belmeisje en in een andere groep werd BelBob geboren. Bob was vasthoudend, liet zich niet afwimpelen, vroeg door en was niet te bescheiden  — “Ik heb zijn 06-nummer thuis liggen, kun je het mij misschien nog even geven?” De energie groeide, mensen raakten geïnspireerd door elkaar. In Suzes groep overwon Ilonka haar schroom, belde en kreeg een tijdstip waarop ze terug kon bellen.

Het was een vruchtbare workshop, waarop de aloude wijsheid van toepassing was dat je alleen wat nieuws leert door het te gaan doen. Complimenten voor alle deelnemers die afgelopen donderdag uit hun comfort zone stapten!

ik-heb-een-rare-vraag afspraak-door-belbob

Advertenties