Etentje na geslaagde derde Werkestafette

we3_afsluitetentje

Groepscoaches, deelnemers en mentoren sloten de derde Werkestafette af met een gezellig etentje in de Meevaart, de thuisbasis van deze coöperatieve werkbemiddelingsactiviteit. Ze keken terug op een geslaagd traject waarin ze met nieuwe energie voor elkaar openingen creëerden bij werkgevers.

Het waren de groepscoaches die, zelf als vrijwilliger, dit project de afgelopen maanden in goede banen wisten te leiden. Zij waren het welkome steuntje in de rug van de deelnemers die aan tafel wilden komen bij de werkgever. Dankzij hun inzet en betrokkenheid mogen we spreken van weer een geslaagde ronde van dit verfrissende alternatief op het in je eentje werk zoeken.

We bereiken ons doel met veel kleine stapjes

Goede bedoelingen zijn er genoeg, en werkzoekende 50-plussers laten zien dat ze vele routes kennen en natuurlijk kost het ook tijd om een nieuwe werkplek te vinden. Toch ondervinden ze dat de kans op een vaste baan klein is en dat de huidige arbeidsmarkt voor velen van hen moeilijk opnieuw te bereiken is. Dat leidt tot een gevoel van ‘niemand op ons zit te wachten’. Om dat te doorbreken is het goed de zoektocht naar werk eens helemaal om te draaien. En dat is precies wat de Werkestafette doet!

Zo kom je wél langs bij dat bedrijf

Zeg waar je zin in hebt, vertel wat je wilt gaan doen en laat je drijfveren zien. Dat is waar het mee begint in de Werkestafette, waarbij de zaakwaarnemer en kandidaat samen stap voor stap toewerken naar die informele ontmoeting bij dat gewenste bedrijf of die ene contactpersoon.  Je wendbaarheid bepaalt je kans op succes. Binnen de formule van de Werkestafette zien de groepscoaches erop toe dat het motto ‘werken voor elkaar’ zo goed mogelijk gestalte krijgt.

Deze eigentijdse benadering, die de deelnemers zich in korte periode eigen weten te maken, heeft al vele kandidaten op weg geholpen naar een ‘goed gesprek’ bij en een entree in het bedrijf waar ze graag een baan willen hebben.

Advertenties