19 januari 2017: Netwerken en verbinden

De 15de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam heeft als thema Netwerken en verbinden.

Met de werkgelegenheid in Amsterdam gaat het stukken beter. Maar voor 50-plussers is het vinden van werk nog steeds niet makkelijk. Daarom is het belangrijk een goed netwerk op te bouwen. Zo worden namelijk de meeste banen gevonden. Verbinding zoeken met anderen geeft kracht, verruimt de blik en opent nieuwe mogelijkheden.

Hoe de verbindingen met anderen tijdens Netwerkcafé en de Werkestafette helpen om werk te vinden, vertelt David Luft uit eigen ervaring tijdens de inleiding.
Na de inleiding kun je aan 2 van de 4 workshops mee te doen. Twee workshops die je helpen om ter plekke betekenisvolle verbindingen te leggen. Daarnaast een presentatie hoe je LinkedIn kunt gebruiken om je netwerk te vergroten, met aandacht voor nieuwe functionaliteit. En bovendien een workshop over samen opkomen voor je belang, met vooruitblik op nieuwe acties voor “Voet tussen de deur”

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdagmiddag 19 januari 2017

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route

14:30-15:00 Inloop

15:00-15:25 Inleiding: Mijn ervaringen bij het vinden van een nieuwe baan – David Luft (deelnemer, coach en woordvoerder van Netwerkcafé Amsterdam)
David deelt zijn ervaringen met het Netwerkcafé en met de Werkestafette en vertelt hoe die hem hielpen bij het vinden van zijn nieuwe baan.

Ronde 1

15:30-16:45 Workshop Nieuwe duurzame verbindingen in 2017 Mees de Lind van Wijngaarden (www.hr-empowerment.nl)
Kennismaken en de dialoog aangaan aan de hand van een aantal vragen. Snel leren kennen van je groep, zien waar verbindingen liggen en met wie je een klik voelt. In kleinere groepen vervolgens de diepte in, met als doel met elkaar tot nieuw werk te komen.

 

15:30-16:45 Workshop LinkedIn en netwerken – Marc Janssens (organisator Netwerkcafé Amsterdam) en Nik Boersma (mijnbedrijf-zichtbaaronline.nl)
Nik en Marc geven een workshop over het inzetten van LinkedIn om je netwerk te vergroten en te verbeteren. En alle nieuwe mogelijkheden en veranderingen voor LinkedIn in 2017 worden behandeld, en dat zijn er erg veel, inclusief de mogelijkheid meteen aan te geven dat je een baan zoekt!

16:45-17:00 Pauze

Ronde 2

17:00-18:15 Workshop Nieuwjaarsvoornemens realiseren – Erik Lambooy (organisator Netwerkcafé Amsterdam)
Wil je afvallen, werken aan je conditie, in gesprek komen met een bedrijf, met iemand sparren over een zakelijk idee, hulp bij het opzetten van een eigen praktijk? Wat je ook nodig hebt bij het realiseren van je nieuwjaar voornemens, deze workshop geeft je de kans om daar een stap in te zetten. We helpen je heel concreet om verbinding te maken met mensen die jou zelf kunnen helpen of die je in contact kunnen brengen met iemand die dat kan. 

17:00-18:15 Workshop Verbinden in je eigen belang – Organisatoren “Voet tussen de Deur”
De organisatoren van het succesvolle project “Voet tussen de deur” (aandacht voor de positie van werkzoekenden 50-plussers) laten in deze interactieve workshop zien hoe je met elkaar kunt opkomen voor je eigen zaak, en vertellen over de achtergrond en filosofie achter belangenbehartiging. Daarnaast  bespreken ze de ideeën en mogelijkheden voor de volgende acties van “Voet tussen de deur”.

18:15 Einde

Advertenties