50-plus werkzoekers zetten voet tussen de deur

voettussendedeur_david_vz_mkb-nl-2016-11-22
Voorzitter MKB-Nederland luistert naar pleidooi na ontvangst petitie. Op de achtergrond de voet tussen de (draai)deur van het gebouw van de verzamelde werkgeversorganisaties.

Bijna honderd werkzoekende 50-plusser plaatsten dinsdag 22 november een grote voet tussen de deur bij het verzamelgebouw van werkgeversorganisaties in Den Haag. De symbolische daad was onderdeel van een ludieke actie van Netwerkcafé Amsterdam en Den Haag in samenwerking met FNV en Omroep MAX om werkgevers zover te krijgen dat ze 50-plussers een eerlijke kans geven om weer aan de slag te komen.

Woordvoerder David Luft van Netwerkcafé Amsterdam overhandigde een petitie aan Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland. In de petitie wordt de werkgeversorganisatie aangespoord om het verminderen van de werkloosheid onder 50-plussers tot speerpunt te maken van beide werkgeversorganisaties.

De economie zit in een stijgende lijn, de werkloosheid neemt af. Maar 50-plussers worden nog steeds nauwelijks uitgenodigd bij sollicitaties. Hoewel zij kwaliteiten, opleiding en veel ervaring te bieden hebben. Onbekendheid, onwetendheid en vooroordelen zijn hiervan de oorzaak. Een mentaliteitsverandering bij werkgevers is nodig.

Van Straalen onderschreef het belang van de actie: “Ook 50-plussers moeten de kansen krijgen die er zijn.” Hij gaat bij aangesloten MKB-werkgevers bepleiten dat ze in ieder geval één 50-plusser uitnodigen bij een vacature. En hij stelt voor dat werkgevers afgewezen 50-plussers gaan aanbieden bij andere werkgevers in hun netwerk. Tot slot: “Ik ga graag in op de uitnodiging om in Netwerkcafé Amsterdam over de voortgang van deze toezeggingen te komen spreken.”

De actie genereerde de nodige publiciteit. Luister naar het radionterview bij BNR (item start op tijdcode 1.11.50) en kijk naar het Verslag bij Hallo Nederland (eerste item). Of lees wat werkgeversorganisatie vno-ncw er zelf over schrijft.

voettussendedeur_6933

 

Advertenties