3 november 2016: Goed solliciteren, hoe doe je dat?

De 14de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam heeft als thema Goed solliciteren, hoe doe je dat?

De manieren waarop je effectief kunt solliciteren veranderen. De tijd dat je je CV kon opsturen en dat je erop kon vertrouwen dat het (door een mens) werd gelezen is voorbij. Tegenwoordig wordt je sollicitatie eerst door recruiters met software gescreend voordat het überhaupt (door een mens) gelezen wordt. Is dat eenmaal gelukt, dan moet je CV natuurlijk wel van deze tijd zijn. Ook hechten werkgevers waarde aan een goed opgesteld LinkedIN-profiel als aanvulling op je CV. Wanneer je bent uitgenodigd voor een gesprek met de recruiter of werkgever, is het zaak goed voor de dag te komen en hoe voer je zo’n gesprek nu het beste? Daarnaast is de videosollicitatie sterk in opkomst. Hoe profileer je jezelf als kandidaat op video?  Als je solliciteren maar een eenzame bezigheid vindt, dan is de Werkestafette Amsterdam misschien wat voor je. Dat is het vanuit Netwerkcafé Amsterdam opgezette coöperatieve programma om elkaar aan werk te helpen.

Tijdens deze middag van het Netwerkcafé komt dit allemaal aan bod en twee ronden met workshops.

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdagmiddag 3 november 2016

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route

14:30-15:00 Inloop

15:00-15:25  Bloed, zweet en banen! Een baan vinden in Amsterdam
Met deze titel opent Cees Bakker van SollicitatieLAB de bijeenkomst. Het gaat goed met de werkgelegenheid in Amsterdam… maar waar vind ik een baan? Want juist in mijn sector is het lastig!

Ronde 1

15:30-16:45 Workshop “Sollicitatiegesprek: Stop met pingpongen (deel 1)”Cees Bakker en Ton Vermin (SollicitatieLAB/De Weg Naar WERK)

Wist je dat recruiters de kandidaat kiezen met wie zij het meest een ‘klik’ voelen? En dat hoeft niet eens degene te zijn met de allerbeste papieren.
Toch lijken veel sollicitatiegesprekken nog het meest op een pingpongspel. Wat een leuk gesprek zou kunnen zijn waarin wederzijdse interesses naar voren komen (de klik) wordt een saai vraag-antwoordspel.

Cees Bakker en Ton Vermin trainen veel mensen voor hun sollicitatiegesprek. In de workshop komt uitgebreid aan de orde, hoe je je gunfactor vergroot door tijdens een sollicitatiegesprek echt in gesprek te gaan. Maar we gaan door middel van rollenspellen ook actief aan de slag met een vacature en je cv die je hebt meegebracht. Doordat je de rollen speelt van kandidaat, interviewer en observator, bekijk je een sollicitatiegesprek ook door andere ogen waardoor je je beter in de ander kunt inleven bij toekomstige gesprekken.
Kom naar deze workshop, zodat jij bij je volgende sollicitatiegesprek onthouden wordt als de enthousiaste, geïnteresseerde kandidaat waar de organisatie naar op zoek is.

Let op! Deze workshop bestaat uit 2 delen. In de 2e ronde, om 17.00 uur, volgt deel 2. Deelnemers die zich voor deze workshop aanmelden volgen deze middag beide delen! Voor 3 november ontvang je een email ter voorbereiding: vacature en cv opsturen. De sprekers behandelen enkele cv’s tijdens de workshop.

15:30-16:45 Workshop “Effectief solliciteren” – René Klaassen (KansenNet

Stichting KansenNet is een netwerk van vrijwilligers die vanuit eigen ervaring en expertise ondersteuning bieden aan o.a. werkzoekenden en startende ondernemers.  In deze workshop laat René Klaassen zien Hoe kun je gericht solliciteren op de arbeidsmarkt met een zo groot mogelijke kans op een baan.

15:30-16:45 Workshop “LinkedIN, maak je optimale profiel” – Marc Janssens (Netwerkcafé Amsterdam) en Nik Boersma (mijnbedrijf-zichtbaaronline.nl

In deze workshop laten we aan de hand van voorbeelden zien: Hoe maak je een LinkedIn-profiel aan, en vervolgens behandelen we alle onderdelen van het profiel. Naast de nodige technische informatie geven we ook praktische voorbeelden.

Tevens laten we zien hoe je het beste je netwerk kunt uitbreiden om zoveel mogelijk kansen te creëren voor het vinden van de juiste vacatures en natuurlijk een baan! Aan het einde van de workshop heb je voldoende kennis om zowel een LinkedIn-profiel te maken, alsook om het te verbeteren.

De mogelijkheid bestaat om je op te geven voor verschillende verdiepingscursussen en in te schrijven voor aparte sessies, via Skype, waarin we jouw gedetailleerde vragen beantwoorden.

15:30-16:45 Workshop “Oriëntatie Werkestafette Amsterdam” – Karin Baddane, Ingrid van Meijer, Erik Lambooy (mentoren Werkestafette) 

In juli zijn we vanuit Netwerkcafé Amsterdam een programma gestart om elkaar aan werk te helpen: de Werkestafette Amsterdam. De doordachte aanpak zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om zelf verder te komen; eenvoudig door zich voor een ander in te zetten. Het programma staat onder supervisie van een ervaren loopbaancoach en een arbeidsbemiddelaar en wordt begeleid door een team mentoren en door ons getrainde vrijwillige coaches.

In deze workshop vertellen we je wat het programma inhoudt, wat je als resultaat kunt verwachten en wat er van jou verwacht wordt als je meedoet. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Deelname aan dit unieke coöperatieve programma is gratis. Op donderdagochtend 10 november start een nieuwe ronde van Werkestafette Amsterdam. Deelnemers aan deze oriëntatieworkshop hebben voorrang bij inschrijving.

16:45-17:00 Pauze

Ronde 2

17:00-18:15 Workshop “Sollicitatiegesprek: Stop met pingpongen (deel 2)”

Lees de toelichting van deze workshop bij Ronde 1. Let op: je kunt je alleen inschrijven voor beide workshops!

17:00-18:15 Workshop “Videosolliciteren”  Kirsten Mauer (Impactyou-Professional)

Ik heb een achtergrond in HR/recruitment. 3 jaar geleden heeft ze bewust haar baan opgezegd om te gaan ondernemen en het verschil te kunnen maken. Passie: voor persoonlijke ontwikkeling en mensen in hun kracht zetten. Missie: mensen bewust maken van wie ze zijn, wat ze willen, wat ze kunnen, en wat dat voor een ander betekent.

Met de digitale tools van ImpactYou help ik je de beste, bewuste versie van jezelf te laten zien. Een eigen online videostudio én profielwebsite op naam voor iedereen! Dit stelt je in staat jezelf met trots te presenteren binnen de arbeidsmarkt. De tools dragen bij aan positieve beeldvorming op effectieve en onderscheidende wijze. Laat je verrassen tijdens deze workshop.

17:00-18:15  Workshop “De rol van je CV, Microsoft Word als hulpmiddel” – Sjoerd Schamhart (KansenNet)

In deze workshop komen de volgende essentiële punten van een CV aan bod:

  • De ontvangst van je CV: 7 seconden –  30 seconden  –  GO
  • Wat moet er in je CV staan en hoe moet hij er uit zien (ruiken?), Welke hulpmiddelen zijn er; wat zijn de voor- en nadelen
  • Wat is een Word template en Tips voor het gebruik van Word in je CV

17:00-18:15 Workshop “Oriëntatie Werkestafette Amsterdam” – Karin Baddane, Ingrid van Meijer, Erik Lambooy (mentoren Werkestafette) 

Deze workshop is een herhaling van die in Ronde 1. Zie hierboven.

18:15 Einde

Advertenties