6 oktober 2016: Investeer in jezelf, verbeter je kansen!

De 13de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam heeft als thema Investeer in jezelf, verbeter je kansen! 

Investeer jij regelmatig in jezelf ook al ben je de 50 gepasseerd?  Investeren in jezelf kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door op een rijtje te zetten wat je kwaliteiten zijn of door te zorgen voor een goede video presentatie bij sollicitaties. Maar zeker ook door te investeren in scholing, vakkennis te actualiseren of nieuwe kennis te vergaren. Welke investering doe jij? Zet 6 oktober een extra stap en verbeter je kans op werk!

Op deze middag neemt eerst gastspreker Jules Broex, manager HRM van RAI Amsterdam, je mee voor een korte blik achter de schermen van het personeelsbeleid. “Werken bij de RAI gaat over het faciliteren en creëren van (nieuwe) verbindingen, met elkaar, met onze klanten en met de omgeving. Zo bouwen wij samen aan een toekomst vol nieuwe ervaringen, kansen en betekenisvolle momenten die er echt toe doen. Dit kan alleen met een grote diversiteit aan trotse medewerkers”.

Na deze keynote volgen er twee rondes met workshops. Deelnemers kiezen uit iedere ronde één van de workshops.

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdagmiddag 6 oktober 2016

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/contact-en-route

14:30-15:00 Inloop

15:00-15:05 Welkom

15:05-15:25 Inleiding – Jules Broex (Manager HRM RAI Amsterdam)

Ronde 1

15:30-16:45 Workshop “Naar een kansrijk beroep, flexibel studeren met scholingsvoucher UWV”Erik Steenwelle (Directeur NTI Zakelijk)

Ben je op zoek naar een baan in een van de 284 Kansrijke beroepen? Dan is het nu tijd om een passende opleiding te zoeken en gebruik te maken van de scholingssubsidie van de overheid: de zogeheten scholingsvoucher van UWV ter waarde van 2.500 euro.

In deze workshop vertelt Erik Steenwelle over de UWV Kansberoepenlijst en de mogelijkheden bij opleidingsinstituut NTI. En, hoe je de scholingsvoucher kunt aanvragen. Het NTI biedt een groot scala aan opleidingen en cursussen. Met behulp van een interactieve demonstratie ervaar je in deze workshop tevens hoe het is om flexibel (online) te studeren bij NTI.

15:30-16:45 Workshop “De Amsterdamse Arbeidsmarkt, kenmerken en kansen” –  Alexandra Benning en Paul Rijs  (UWV Arbeidsmarktinformatie)

Tijdens deze interactieve presentatie maak je kennis met de Amsterdamse arbeidsmarkt. Het is een veelzijdige arbeidsmarkt maar wat zijn nu de specifieke kenmerken en welke sectoren zijn belangrijk voor de werkgelegenheid.

In deze workshop wordt ook stil gestaan bij welke sectoren goede perspectieven bieden op een baan en welke juist niet. En misschien wel het belangrijkst: hoe kom jij, als 50-plusser, aan zo’n baan? De sprekers vertellen bovendien hoe werkgevers personeel werven, waar zij op letten en hoe je hierop kunt inspelen bij een sollicitatie.

15:30-16:45 Workshop “Vertrouw in jezelf, kom in je kracht, wees realistisch” –  Maria Himmelreich (Himmelreich Interim HRM | Loopbaan)
Deze workshop ook in de ronde 2.

Wat heb jij een organisatie te bieden en waar vind je die organisatie? Maria Himmelreich gaat in deze workshop het gesprek aan over vele onderwerpen die daarbij van belang zijn, zoals: wat zijn jouw specifieke kwaliteiten en talenten, welke vaardigheden heb je of wil je ontwikkelen, wat is je kennisniveau en wat zijn je beperkingen en ontwikkelingen.

Daarnaast behandelt zij de arbeidsmarkt: hoe ziet die er vandaag de dag uit en wat is jouw arbeidsmarktpositie. En misschien wel de allerbelangrijkste vraag: wat motiveert jou?

16:45-17:00 Pauze

Ronde 2

17:00-18:15 Workshop “Spreid je winstkansen” – Jolke Roozen (Solliciteer Samen) en Mondy Holten (Xadat)

Ben jij als werkzoekende in staat om in te spelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt? Ofwel, hoe staat het met je aanpassingsvaardigheid. Jolke Roozen van Solliciteer Samen, een trainingsbureau voor werkzoekenden, vertelt in deze workshop over het belang van die aanpassingsvaardigheid.

Je gaat actief aan de slag met jouw eigen vaardigheid en hoe je je kansen op de arbeidsmarkt kunt verbreden. En niet onbelangrijk: waar liggen eigenlijk de kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast vertelt Mondy Holten van Xadat, een trainingsbureau op het gebied van big data, hoe zij werkzoekenden kunnen helpen via een omscholingsprogramma.

17:00-18:15 Workshop “Zo maak je een eigen video-profiel”  Mete de Graaf, Mark van Wijk, Babette Res, Lilian Plas (Promote yourself)

Tijdens deze workshop leer je in korte tijd hoe je jezelf het beste kan profileren met behulp van video. Op de huidige arbeidsmarkt, waar werkgevers veelal overladen worden door cv’s, is het lastig om op te vallen. Hoe zorg je ervoor dat je dus wel opvalt? Een video-profiel is een creatief hulpmiddel om uniek te zijn.

Tijdens de workshop laten we zien hoe het wel en hoe het niet moet. Zo helpen we je bij de eerste stappen naar het opzetten van jouw video-profiel.

17:00-18:15  Workshop “Vertrouw in jezelf, kom in je kracht, wees realistisch” –  Maria Himmelreich – Deze workshop ook in ronde 1 (zie aldaar).

 

18:15 Einde

Advertenties