Zweetdruppels bij start tweede ronde Werkestafette

werkestaf020_2016-0908_startbijeenkomst_1

Donderdag ging de tweede ronde van start van de Werkestafette Amsterdam. Plaats van handelen: de conferentiezaal van De Meevaart, een fraai voormalig schoolgebouw aan de Balistraat in Amsterdam-Oost. Ruim veertig deelnemers, verdeeld over zo’n tien ronde tafels leerden elkaar beter kennen en maakten afspraken om de komende maand elkaar te helpen met hun zoektocht naar werk.

Volgens een strak tijdschema loodsten de vooraf getrainde tafelcoaches hun groepje door het kennismakingsprogramma. De tafelcoaches hadden zich eerst aan alle deelnemers voorgesteld, waarbij ze onder meer aangaven wat hun motivatie was om mee te helpen met de Werkestafette, en in welk postcodegebied ze woonden.  Dit laatste om fysieke bijeenkomsten met de tafelgroep later in de maand makkelijker te maken.

Deelnemers kozen daarop zelf de tafel van hun voorkeur, hier en daar bijgestuurd door de mentoren om gelijkmatige verdeling over de tafels te bewerkstelligen. De stemming aan de tafels was vervolgens geconcentreerd en doelgericht. Dit ondanks de subtropische temperatuur, die zorgde voor overvloedige waterconsumptie en die sommige groepjes noopte uit te wijken naar koelere ruimten of het tuinterras van De Meevaart.

De deelnemers zijn binnen hun groep aan elkaar gekoppeld als zaakwaarnemer en kandidaat. In de rol van zaakwaarnemer gaan ze de komende weken aan de slag voor hun kandidaat. Per week maken zaakwaarnemer en kandidaat afspraken wie wat gaat doen. Wekelijks komen de tafelgroepen met hun coach bij elkaar om het resultaat van die afspraken te rapporteren. En om elkaar te helpen met kritisch doorvragen, verbetersuggesties, netwerktips.

In de loop van de maand is er gelegenheid tot intervisie voor de tafelcoaches. Op 22 september zijn er voor zaakwaarnemers en tafelcoaches bovendien twee workshops over kandidaten coachen en openingen creëren bij een bedrijf.

Aan het slot van de startbijeenkomst wist deelneemster Sheila de aanwezigen te verleiden tot een panorama-groepsfoto. Onder de belofte dat hij niet op ’t internet gepubliceerd zou worden. Dus helaas…

 

Advertenties