1 september 2016: Creëer je eigen werk – derde editie

De 12de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam heeft als thema Creëer je eigen werk. Het is de derde keer dat we een bijeenkomst rond dit thema organiseren. De eerste twee waren flink overtekend.

In 6 workshops krijg je alle mogelijkheden om je te oriënteren om zelf aan de slag te gaan. Hoe kun je je eigen werk creëren en hoe maak je jezelf zichtbaar? Een netwerk, een website, goede teksten en die o zo belangrijke eerste indruk: het komt allemaal aan bod! Verder kun je een voorlichtingsworkshop volgen als je vanaf de tweede week van september wilt deelnemen aan de Werkestafette Amsterdam, ons nieuwe coöperatieve programma om elkaar aan werk te helpen.

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdagmiddag 1 september 2016

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/route

14:30-15:00 Inloop

15:00-15:05 Welkom

15:05-15:25 Inleiding “Van brainwave tot art project” – Nigaio Wijnen (Minutes on Career)

Nigaio vertelt hoe een ideetje in de trein uitgroeide tot een succesvol project.

15:25-15:30 Zaal zoeken

DEEL 1

15:30-16:45 Workshop “Bouwen aan je netwerk”Michel Ranzijn (Sociale Media Strateeg)

Wist je dat online netwerken heel goed gebruikt kunnen worden om echte contacten op te doen? En dat echte contacten weer versterkt kunnen worden door online netwerken? Michel is organisator van Doe Het Niet Zelf in Amsterdam en Alkmaar, deelnemer van Het Nieuwe Warenhuis in Alkmaar en heeft van netwerken als communicatie en marketing instrument zijn werk gemaakt.

Met 20.000 sociale netwerkcontacten biedt hij zijn kennis vrijblijvend aan werkzoekers aan, waardoor zij meer kans op werk te maken. Zijn motto is dat samen doen het meeste oplevert. Dus geen saaie luistersessies maar handen uit de mouwen, voetjes van de grond, mond open, een doel bedenken en op naar je nieuwe werk!

15:30-16:45 Workshop “De eerste indruk” –  Josephine Swen (josephine.swen@gmail.com)

Weet jij wat voor eerste indruk jij maakt? Een handdruk, een blikwisseling, een hallo – en het is al gebeurd bij een mogelijke klant of werkgever. Terwijl jij nog aan het denken bent wat je het beste kunt zeggen om goed over te komen, is het schip al uit de haven verdwenen. Een oordeel, een inschatting of een keuze, we doen het allemaal binnen een paar seconden: bewust of onbewust.

In deze interactieve workshop focussen we door middel van oefeningen op de non-verbale communicatie. Wat voor eerste indruk maak je en wat voor indruk heb je over iemand? Wat helpt je om een goede eerste indruk te maken bij een mogelijke klant of werkgever?

Deze workshop is geschikt voor (startende) zpp-ers die meer inzicht willen krijgen in hoe zij het eerste gesprek met een mogelijke klant goed kunnen laten starten. En voor iedereen die nieuwsgierig is en actief wil oefenen en ervaren!

15:30-16:45 Workshop “Je eigen website online brengen” –  Nik Boersma (mijnbedrijf-zichtbaaronline.nl) en Erik Lambooy (Netwerkcafé Amsterdam)

Droom jij al een tijd van een eigen website om te bloggen, om jezelf, je zaak, je vereniging goed neer te zetten op het internet? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je halverwege gestrand? In deze workshop leer je hoe je eigen website online brengt. Hands-on. Je zit aan een computer en gaat zelf aan de slag. Na afloop weet je wat de mogelijkheden zijn, wat erbij komt kijken en hoe je te werk gaat. En we gaan je helpen om daarna niet weer terug te vallen in gedroom!

16:45-17:00 Pauze

DEEL 2

17:00-18:15 Workshop “Zo schrijf je goede teksten voor web, blog en print” – René Snoek (www.renesnoek.com)

Zeker in deze tijd van personal branding en story-telling zijn twee zaken belangrijker dan ooit: het presenteren van jezelf en het creëren van content. Het schrijven van een heldere tekst of brief, een pakkende tekst of een inspirerend blog is daarbij essentieel. Maar hoe doe je dat? Hoe zet je gedachten helder op papier? Hoe bereik je jouw doelgroep? Hoe schrijf je die ene zin die de aandacht trekt? Velen hebben daar moeite mee. In deze workshop krijg je de handvatten aangereikt om de drempel van het schrijven te overwinnen, het schrijfproces te structureren en je teksten te verbeteren. Het creëren van werk begint immers met een verhaal. Een verhaal over jou.

17:00-18:15 Workshop “Creëer je eigen werk” Wilma Wassenaar (45 plus en werk)

Zijn jouw zorgen over het vinden van een baan soms niet meer te overzien? En wil jij ook gebruik maken van de groeiende economie, de nieuwe kansen die er zijn? Maak het dan waar. Ga het zelf doen, creëer je eigen werk.

Tijdens de inspiratieworkshop “Creëer je eigen werk” krijg je een goed idee hoe je dat doet. Wilma laat je ervaren hoe je dat doet. Je gaat anders kijken naar je eigen potentieel en de arbeidsmarkt in de nieuwe economie. Je loopt met nieuwe inzichten en meer zelfvertrouwen naar buiten.

17:00-18:15 Werkestafette Amsterdam – voorlichtingsworkshop  Karin Baddane, Erik Lambooy (mentoren Werkestafette)

Ruim een maand geleden startte een groep enthousiaste 50-plussers met een programma om elkaar aan werk te helpen, de Werkestafette Amsterdam. De doordachte aanpak zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om zelf verder te komen door zich voor een ander in te zetten.

Het programma staat onder supervisie van een ervaren loopbaancoach en wordt begeleid door een team mentoren en een groot aantal door ons getrainde vrijwillige tafelcoaches.

In de voorlichtingsworkshop hoor je wat het programma inhoudt, wat je kunt verwachten als resultaat en wat er van jou verwacht wordt als je meedoet. Er is ruime gelegenheid tot stellen van vragen.

Deelname aan dit unieke programma is gratis. Op donderdagmiddag 8 september start een nieuwe ronde van de Werkestafette. Deelnemers aan de voorlichtingsworkshop hebben voorrang bij inschrijving.

18:15 Einde

 

Advertenties