4 augustus 2016: Sterk in gesprek

Al bijna een jaar organiseren we met een team vrijwilligers elke eerste donderdag van de maand Netwerkcafé Amsterdam: een middag met inspirerende workshops om 50-plussers verder te helpen in hun zoektocht naar werk. Er komen steeds tussen de 100 en 150 mensen. En de middagen worden hoog gewaardeerd. Vorige maand voegden we een nieuwe vorm toe: de Werkestafette Amsterdam – actief aan de slag voor een ander. Bevrijdend, bevredigend en leerzaam! 

Deze maand bieden we een mix aan onder de thematische titel Sterk in gesprek.

Een inleiding voor iedereen. Daarna twee workshops in het eerste en tweede deel van de middag. Bedoeld voor mensen die niet meededen aan de Werkestafette. En parallel daaraan twee onderdelen voor de deelnemers aan de Werkestafette Amsterdam.

In september starten we met een nieuwe groep Werkestafetters. Waarbij we de leerpunten uit de eerste twee maanden Werkestafette meenemen. Overweeg je om dan mee te doen, dan kun je als ‘toehoorder’ bij de evaluatie alvast een indruk krijgen wat het behelst.

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdagmiddag 4 augustus 2016

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/route

14:30-15:00 Inloop

15:00-15:05 Welkom

15:05-15:25 Inleiding “Zo maak je een positieve indruk!” – Dave Heuseveldt (Value of vision)

Dave is trainer in personal branding met een oprechte interesse in mensen. Hij gaat uitvoerig met mensen in gesprek om te ontdekken wat hen speciaal maakt, zodat zij zichzelf optimaal profileren als zichzelf. Hij spreek over wat maakt dat jij indrukwekkend bent en hoe je een positieve impact maakt. Uiteraard doe je dit door jezelf te zijn, maar de echte kracht schuilt in méér zijn dan ‘gewoon’ jezelf!

15:25-15:30 Zaal zoeken

DEEL 1

15:30-16:45 Workshop “Zo voer je een goed sollicatiegesprek” Nigaio Wijnen (Minutes on Career – Wijnen Werkt)

Alles wat je moet doen om te komen tot het voeren van een goed, effectief en relevant sollicitatiegesprek. Nigaio Wijnen is eigenaar van werving en selectieburo / recruitmentburo Wijnen Werkt. Daarnaast is hij (mede-)eigenaar van videoproductiebedrijf Minutes on Career. Nigaio heeft een salesachtergrond en heeft in vanuit die hoedanigheid honderden sollicitaties afgenomen. Tevens heeft Nigaio  veel mensen als coach geholpen te solliciteren anno 2016.

15:30-16:45 Werkestafette Amsterdam – evaluatie

Afgelopen maand zetten tientallen deelnemers zich in als zaakwaarnemer voor elkaar. Geholpen door vrijwillige tafelcoaches die vooraf door ons waren getraind. En bijgestaan door een team van drie mentoren. Voor de deelnemers aan deze Werkestafette Amsterdam hebben we in het eerste deel van de middag een evaluatiesessie: highlights, ervaringen van de tafelcoaches per groep, bijzondere resultaten, leerpunten uit de eerste maand Werkestafette. Ook niet-Werkestafetters zijn welkom als ‘toehoorder’.

16:45-17:00 Pauze en aanpassing zaalopstelling

DEEL 2

17:00-18:15 Workshop “Zo bel je voor een afspraak” Claudia Bouwens (ArbeidsBELmiddelaar) – Een praktische, interactieve workshop over de manier waarop je telefonisch binnenkomt bij een bedrijf. Voor jezelf of voor een ander. Gewoon voor een kopje koffie. Om wederzijds te onderzoeken of je wat voor elkaar kunt betekenen. Een lekker laagdrempelige insteek die je veel meer kan opleveren dan reageren op een vacature of opdracht.

17:00-18:15 Werkestafette Amsterdam – voorzetting

We hebben gemerkt dat veel groepjes in de eerste maand wat aanlooptijd nodig hadden, onder meer in verband met de vakanties. We willen daarom alle groepen de mogelijkheid geven om nog een maand verder te gaan. Met voortgezette hulp van onze mentoren. In het tweede deel van de middag bieden we een werkvorm aan om die voortzetting goed op te pakken. En we bieden ook een beheerste mogelijkheid om van groep te wisselen.

18:15 Einde

 

Advertenties