Bijeenkomst 10: Voor elkaar aan de slag

Al meer dan een jaar organiseren we met een team vrijwilligers elke eerste donderdag van de maand Netwerkcafé Amsterdam: een middag met inspirerende workshops om 50-plussers verder te helpen in hun zoektocht naar werk. Er komen steeds tussen de 100 en 150 mensen. En de middagen worden hoog gewaardeerd.

Maar veel deelnemers blijven het lastig vinden de inspiratie om te zetten in resultaat. Daarom gaan we het deze 10e bijeenkomst over een andere boeg gooien. In overleg met deskundigen hebben we een nieuwe werkvorm ontwikkeld.

Basisgedachte: het is gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen, mailen, binnenstappen, dan voor jezelf. En je helpt gemakkelijker een ander om haar vragen en behoeften scherp te krijgen, dan jezelf. Als zaakwaarnemer voor die ander. Zeker als je weet dat iemand anders, als jouw zaakwaarnemer, net zo hard bezig is voor jou!

Programma donderdagmiddag 7 juli 2016

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam, www.postoost.nl/route

14:30-15:00 Inloop

15:00-15:05 Welkom

15:05-15:25 Inleiding

Patricia Zebeda, directeur De Kandidatenmarkt. Zij vertelt op basis van eigen ervaringen wat de voordelen zijn om voor elkaar aan de slag te gaan, waarom het beter werkt dan het alleen doen.

15:25-15:30 Zaal zoeken

15:30-16:15 Mini-workshops

Mini-workshops met inzichten, tips, trucs, do’s en don’ts om je voor te bereiden op je rol als zaakwaarnemer. De workshops worden gegeven door Claudia Bouwens (De ArbeidsBELmiddelaar), Ellen van Dieren (vestigingsmanager en intercedententrainer Timing) en Heleen Termorshuizen (projectleider en trainer De Kandidatenmarkt). De workshops duren elk 15 minuten. Alle deelnemers volgen alle mini-workshops.

16:15-16:30 Pauze en aanpassing zaalopstelling

16:30-18:15 Voor elkaar aan de slag

We gaan aan tafels in kleine groepjes van start met kennismaking, benoemen van vragen en behoeften, meedenken en matchen. Door ons getrainde tafelcoaches leiden het gesprek. Algemene begeleiding door Karin Baddane en Erik Lambooy.

We eindigen met werkafspraken om een maand lang serieus voor een tafelgenoot aan de slag te gaan. De tafelcoaches houden die maand de vinger aan de pols. Netwerkhulp kun je die maand inroepen bij je mededeelnemers.

Begin augustus komen we weer bij elkaar en maken we de balans op, roemen we elkaars inzet en vieren we de resultaten.

Advertenties