Bijeenkomst 9: Van dromen naar doen

Kun je nog dromen, over je toekomst en een nieuwe baan, ook al ben je de vijftig gepasseerd? Heb je daar nog voldoende en de juiste energie voor? En hoe ga je op zoek als je eenmaal weet wat jou beweegt? Tijdens de negende editie van Netwerkcafé Amsterdam heb je in zes workshops gelegenheid om dat uit te zoeken en … je gaat uiteindelijk Doen!

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdag 2 juni 2016

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC AMSTERDAM

14:30 Inloop, koffie en thee staan klaar

15:00 Interview met Hedda van Gennep, 87 jaar jong. Op haar 58ste ontslagen bij de Vara en kort daarna begonnen als documentairemaakster. Hedda wordt geïnterviewd door Marc Janssens (Netwerkcafé Amsterdam). Tijdens het interview tonen we korte beeldfragmenten uit haar meest recente werk (2015) ‘Kriterion sinds ‘45’. Een voorbeeld hoe mensen samen in een werknemerscoöperatie een onderneming opzetten.

Workshops eerste ronde (15:30-16:45)

15:30-16:45 Bloggen voor je droombaan of droombusinessBastiaan Vercouteren, Blogkracht / Leuke Teksten
Bloggen is een van de krachtigste manieren om jezelf te profileren. Handig als je een nieuwe baan zoekt of meer klanten voor je onderneming. In deze training leer je hoe je blog-onderwerpen bedenkt, je blog opbouwt én er voor zorgt dat hij ook gelezen wordt. Je hoeft geen grote schrijver te zijn. Want heus, iedereen kan bloggen!

15:30-16:45 Dichterbij jouw droom met een persoonlijk, krachtig verhaal. Hélène Oostdijk, InsideStory
Jij hebt een droom. Je bent ergens naar op weg en daar werk je hard aan. Of je jouw doelen gaat halen valt of staat met de vraag of je jouw netwerkcontacten of een (toekomstige) werkgever/opdrachtgever, weet mee te nemen in die droom. Dat ze het voor zich zien en doorvertellen. Deze workshop levert je inspiratie om op zoek te gaan naar verhalen die vertellen wie jij bent, jouw unieke manier van handelen en waar jij voor staat. Verhalen die raken, verbinden en vertrouwen wekken en die jouw weg van droom naar doel versnellen. De volgende keer als iemand vraagt ‘wat is jouw verhaal’, heb jij een antwoord klaar!

15:30-16:45 Zin in je werkMarga Wijman, Mind4Energy
Wil jij werk waar je energie van krijgt en dat je ook zinvol vindt? Weet jij wat jou van binnenuit inspireert en motiveert? Dit gaan we onderzoeken in de workshop ‘Zin in je werk’. Hierbij zet je hoofd én hart in. Wanneer jij ontdekt wat voor jou essentieel is en waar je blij van wordt, kun je heldere keuzes maken!

15:30-16:45 Presenteer je bij WSPArzil Alamsjah en Herman Heethuis, WSP Groot Amsterdam
Werkgevers Service Punt Groot Amsterdam brengt werkzoekers in contact met werkgevers. Aanwezig zijn: Arzil Alamsjah (Zakelijke en Persoonlijke dienstverlening / Beveiliging/ Facilitaire Zaken) en Herman Heethuis (Transport en logistiek). Ook als je niet specifiek gericht bent op deze branches, kun je met hen in gesprek; zij vertegenwoordigen het hele WSP met alle branches. Neem je CV mee en oefen je Elevator Pitch!

Workshops tweede ronde (17:00-18:15)

17:00-18:15 Ice(wo)man, het geheim achter de kracht van kou. Linda Koeman, instructeur Wim Hof-methode, Bezielen.nl
Kou, ademhaling en focus: ze brengen je uit het hoofd, in het lijf. Met het trainen van je ademhaling, focus en koude tolerantie kun je de natuurlijke kracht in jezelf laten ontwaken. In deze lezing neemt Linda je mee in deze fascinerende materie. Het geheim achter de kracht van de koude wordt onthuld door een vertelling over haar ervaringen.

17:00-18:15 Werk aan je merkAnnemarie Kok, Annemarie Kok Training & Coaching
In deze workshop leer je jezelf neerzetten als merk, wat onderscheidt jou van je concurrenten? Op de huidige arbeidsmarkt is het uitdragen van jouw unieke en persoonlijke boodschap van het grootste belang om je te onderscheiden van je concurrenten. Op interactieve wijze ga je op zoek naar je eigen boodschap en helpt Annemarie je om je persoonlijke pitch op te stellen.

17:00-18:15 Zelf je website online brengen. Nik Boersma en Erik Lambooy, Netwerkcafé Amsterdam
Droom jij al een tijd van een eigen website om te bloggen, om jezelf, je bedrijf of je vereniging goed neer te zetten op het internet? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je halverwege gestrand? In deze workshop leer je hoe je een website online brengt. Hands-on. Je zit aan een computer en gaat zelf aan de slag. Na afloop weet je wat de mogelijkheden zijn, wat erbij komt kijken en hoe je te werk gaat. En we gaan je helpen om daarna niet weer terug te vallen in gedroom …

17:00-18:15 Presenteer je bij WSPArzil Alamsjah en Herman Heethuis, WSP Groot Amsterdam
Werkgevers Service Punt Groot Amsterdam brengt werkzoekers in contact met werkgevers. Aanwezig zijn: Arzil Alamsjah (Zakelijke en Persoonlijke dienstverlening / Beveiliging/ Facilitaire Zaken) en Herman Heethuis (Transport en logistiek). Ook als je niet specifiek gericht bent op deze branches, kun je met hen in gesprek; zij vertegenwoordigen het hele WSP met alle branches. Neem je CV mee en oefen je Elevator Pitch!

18:15 Afsluiting

Advertenties