Bijeenkomst 8: Binnenkomen bij werkgevers

Het advies is dat je vooral moet netwerken om werk te vinden, maar hoe kom je überhaupt binnen of in contact met een werkgever? In 6 workshops heb je de gelegenheid om daarmee aan de slag te gaan.  De aftrap wordt deze keer verzorgd door Theo Jongedijk, auteur van het boek U past niet in het profiel. In dit boek schrijft Theo over zijn ervaring, nadat eind 2013 aan zijn bijna veertigjarig dienstverband bij de Telegraaf een einde kwam. Hij dacht snel weer een andere baan te vinden, maar dat viel tegen. Het boek is gratis te lezen op Werkbladmagazine.nl. En in Netwerkcafé Amsterdam vertelt Theo waarom hij een betere ambassadeur is dan John de Wolf. Daarna kun je 2 van de 6 workshops volgen (keuze uit twee rondes) of een 10 minutengesprek voeren met iemand van het Werkgevers Service Punt.

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdag 12 mei 2016

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC AMSTERDAM

14:45 Inloop, koffie en thee staan klaar

15:00 Introductie door Theo Jongedijk: Waarom ik een betere 50plus-ambassadeur ben dan John de Wolf.

Workshops eerste ronde (15:30-16:45)

15:30-16:45 Koud naar je nieuwe werkgever bellen. Claudia Bouwens, De ArbeidsBELmiddelaar
Claudia, bekend als het BELmeisje verzorgt deze middag een energieke en interactieve workshop. Wat mag je verwachten? Claudia neemt je mee in haar visie, haar waarheid op het gebied van het huidige solliciteren; je krijgt tips en trucs om anders te denken, anders te doen;-Claudia gaat “live” voor 5 deelnemers naar potentiële werkgevers bellen. Wat verwacht Claudia van jou? Openheid en respect; interactie; positieve instelling. Speciaal aanbod: voor de eerste 5 deelnemers die zich aanmelden met recent CV gaat Claudia actief aan de slag. Je ontvangt na inschrijving voor deze workshop bericht hoe je je CV kunt insturen.

15:30-16:45 Verover je baan, het is net werkenMelissa Albers, Job in beweging
Ook genoeg van standaard afwijzingen of helemaal geen antwoord? Vanuit de wetenschap dat het grootste gedeelte van vacatures tegenwoordig via netwerken wordt ingevuld, krijg je in deze workshop tips en trucs om je netwerkkracht te vergroten en jouw baan te veroveren. Hoe kom je binnen bij toekomstig werkgevers? Er zijn verschillende manieren om dit te doen, welke past bij jou? Je gaat geïnspireerd en met meer zelfvertrouwen je directe omgeving aanspreken.

15:30-16:45 Bloggen voor je baan of businessBastiaan Vercouteren, Blogkracht / Leuke Teksten
Bloggen is een van de krachtigste manieren om jezelf te profileren. Handig als je een nieuwe baan zoekt of meer klanten voor je onderneming. In deze training leer je hoe je blog-onderwerpen bedenkt, je blog opbouwt én er voor zorgt dat hij ook gelezen wordt. Je hoeft geen grote schrijver te zijn. Want heus, iedereen kan bloggen!

15:30-16:45 Presenteer je bij WSPArzil Alamsjah en Herman Heethuis, WSP Groot Amsterdam
Werkgevers Service Punt Groot Amsterdam brengt werkzoekers in contact met werkgevers. Aanwezig zijn: Arzil Alamsjah (Zakelijke en Persoonlijke dienstverlening / Beveiliging/ Facilitaire Zaken)en Herman Heethuis (Transport en logistiek). Ook als je niet specifiek gericht bent op deze branches, kun je met hen in gesprek; zij vertegenwoordigen het hele WSP met alle branches. Neem je CV mee en oefen je Elevator Pitch!

Workshops tweede ronde (17:00-18:15)

17:00-18:15 Voor elkaar op stap gaan. Erik Lambooy, medeoprichter Netwerkcafé Amsterdam
We gaan ter plekke experimenteren met een nieuwe netwerkvorm. Bedoeling is dat we elkaar actief gaan helpen om binnen te komen bij een werkgever. Het is een actieve vorm, waarbij iedereen blijft staan. Wie zich inschrijft, krijgt vooraf een opdracht toegestuurd om zich voor te bereiden. Van iedereen die meedoet verwachten we dat ze bereid zijn zich voor een ander in te gaan zetten en dat ook serieus te nemen. Houd je niet van experimenteren, schrijf je dan niet in voor deze workshop.

17:00-18:15 Zo kom je binnen bij een werkgeverDanny Merx, jobhunter en salestrainer
Danny weet hoe je moet binnenkomen bij een werkgever. Letterlijk. Hij heeft er zijn specialisme van gemaakt om met werkloze jonge mensen in Amsterdam Zuidoost bij werkgevers langs te gaan en ze vaak ter plekke aan een baan te helpen. Vaak voor een functie waarvan de werkgever nog niet wist dat hij die nodig had. In deze workshop laat Danny zien hoe de inzichten en technieken die hij met succes toepast voor jonge mensen ook voor jou van nut kunnen zijn.…….

17:00-18:15 Binnenkomen bij het onderwijs. Vivianne Spruit, Het Schoolbureau
Overweeg je een carrière in het onderwijs of heb je net je bevoegdheid gehaald en zoek je een baan? Het Schoolbureau helpt je op weg. Het Schoolbureau begeleidt ook ervaren docenten naar een nieuwe aanstelling. Werken in het onderwijs is werken aan de generatie van de toekomst. Daarom vindt Het Schoolbureau het beroep van leraar het mooiste dat er is. Jij ook? En ben je HBO of WO geschoold in wiskunde, Nederlands, moderne vreemde talen, natuurkunde, scheikunde en aardrijkskunde? In deze workshop hoor je wat voor jou de mogelijkheden zijn!

17:00-18:15 Presenteer je bij WSPArzil Alamsjah en Herman Heethuis, WSP Groot Amsterdam
Werkgevers Service Punt Groot Amsterdam brengt werkzoekers in contact met werkgevers. Aanwezig zijn: Arzil Alamsjah (Zakelijke en Persoonlijke dienstverlening / Beveiliging/ Facilitaire Zaken)en Herman Heethuis (Transport en logistiek). Ook als je niet specifiek gericht bent op deze branches, kun je met hen in gesprek; zij vertegenwoordigen het hele WSP met alle branches. Neem je CV mee en oefen je Elevator Pitch!

18:15 Afsluiting

Advertenties