Bijeenkomst 7: Creëer je eigen werk, 2e editie

De eerste bijeenkomst over het creëren van je eigen werk was flink overtekend. Reden om nog een bijeenkomst met hetzelfde thema te organiseren. In 8 workshops krijg je alle mogelijkheden om je te oriënteren om zelf aan de slag te gaan. Hoe bouw je een website, wat is de beste manier om te netwerken, welke manieren zijn er om je website beter te laten scoren, hoe ga je om met tegenslag, wat is een ondernemersplan en hoe schrijf je dat, welke ondersteuning biedt het UWV om met een uitkering zelfstandig aan de slag te gaan. En dat zijn slechts een paar van de workshops.

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdag 7 april 2016

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC AMSTERDAM

14:45 Inloop, koffie en thee staan klaar

15:00 50-Plussers: Actief, Betrokken en onderdeel van de moderne samenleving – introductie door Jan Slagter, directeur bij Omroep Max.

Workshops eerste ronde (15:30-16:45)

15:30-16:45  Netwerken, zo doe je dat. Pieter Izeboud & Rob van Bemmelen (IT Gilde)
Als het gaat om netwerken, een informeel praatje tijdens langs de kant van de hockeywedstrijd van je dochter, bij een gesprek om een klant voor je eigen bedrijf te winnen of tijdens een sollicitatiegesprek, altijd ben je jezelf aan het presenteren. Maar hoe presenteer je jezelf met zelfvertrouwen? Hoe zorg je ervoor dat je een goede mindset en uitstraling hebt, zodat je een uitstekende eerste indruk maakt? Welke non-verbale communicatie kun je inzetten? En wat blijft er daadwerkelijk bij je gesprekspartners hangen? Deze zeer actieve workshop geeft praktische tips en oefeningen om je optimaal voor te bereiden om jezelf goed neer te zetten. Tijdens deze workshop worden de mouwen opgestroopt en kom je flink uit je “comfort zone”. Dus niet zitten en luisteren, maar rondlopen en met je medecursisten in gesprek. Daar staat tegenover, dat je het volgende netwerkgesprek, met veel meer zelfvertrouwen zult voeren en daarmee de kans op succes een stuk groter maakt!

15:30-16:45 Zelfstandig aan de slag, wat betekent dat voor mijn uitkering? Bert Peelen, Wim Kool  (adviseurs zelfstandigen UWV)
Wil je vanuit de WW-uitkering starten met een eigen onderneming, dan komen er veel vragen op je af. In deze interactieve sessie kom je alles te weten over de mogelijkheden om te starten, de termijnen en de voorwaarden, de herlevingstermijn voor als het toch niet zou lukken, en nog veel meer. En natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen. Aan de slag!

15:30-16:45 Ondernemen anno 2016. René Fornier (STOA Startersadvies Amsterdam)
Zelf aan de slag: Juist een kans voor 50-plussers. René heeft honderden ondernemers verder gebracht in het zelfstandig bestaan: “Het leukste is dat je deze ondernemers de beslissende stap kunt laten zetten. Dit geeft weer energie voor het volgende plan”. Stel als ondernemer jezelf maar eens de vraag “door wie wil ik me laten opereren? Door een ervaren chirurg of door een eerstejaars dokter.”

15:30-16:45 Jezelf oppeppen na een teleurstelling. Lieke Hoogland (Stembevrijder)
Een goed idee om zelfstandig aan de slag te gaan, maar niet uitvoerbaar. Een mooie motivatiebrief maar toch niet geselecteerd worden. Als sollicitant of aanbieder van je eigen product/dienst net niet geselecteerd worden. Soms heb je een en ander te incasseren en op klagen zit niemand te wachten. In deze workshop is er even alle ruimte voor klagen, zuchten en weer in je kracht komen te staan. Dat doen we door geluid te geven aan wat er in je leeft. We beginnen met een warming-up door eenvoudige fysieke oefeningen en daarna gaan we lucht geven aan wat er in je leeft en kom je op adem.

Workshops tweede ronde (17:00-18:15)

17:00-18:15  Creëer je eigen werk. Wilma Wassenaar (45 plus en werk)
Zijn jouw zorgen over het vinden van een baan soms niet meer te overzien? Begin je je stiekem wanhopig te voelen? Tijdens deze workshop bespreek je waarom het zo belangrijk is om te laten zien wie je bent. En dat je daarmee je eigen werk creëert. Wilma laat je ervaren hoe je dat doet. Je gaat anders kijken naar je eigen potentieel en de arbeidsmarkt in de nieuwe economie. Na de workshop loop je met meer zelfvertrouwen naar buiten!

17:00-18:15  Bouw je eigen website. Erik Lambooy (medeoprichter Netwerkcafé Amsterdam)
Wil je een website om jezelf, je zaak, je vereniging goed neer te zetten op het internet? En wil je daar niet weer je slimme neefje mee lastigvallen? In deze workshop leer je in een uur hoe je zelf in een handomdraai een eigen website online brengt. Hands-on, zoals dat heet. Je zit aan een computer en gaat zelf aan de slag. Na afloop weet je wat de mogelijkheden zijn, wat erbij komt kijken en hoe je te werk gaat.

17:00-18:15 Oriëntatie op ondernemerschap. Oscar Bulthuis (auteur ‘Ondernemen is net reizen’ en oprichter De Starters Academie)
Om succesvol te starten als zelfstandig ondernemer, is het noodzakelijk dat je vooraf goed kijkt of het bij je past. Wat komt er allemaal bij kijken? Kennis van je vak alleen is onvoldoende, je moet ook ‘het vak’ ondernemen in de vingers krijgen. In deze workshop kijken we naar de cruciale ondernemersmindset en hoe je je idee of passie in een ‘gouden idee’ kunt vertalen, zodat je er je brood mee kunt verdienen. Start sterk en leg een stevig fundament voor je bedrijf!

17:00-18:15 Hoe scoort je website optimaal? Nik Boersma (oprichter Mijn Bedrijf Zichtbaar Online)
In deze workshop gaat Nik Boersma in op de wijze waarop zoekmachines werken, hoe je hoger komt in de Google zoekmachine resultaten, hoe je meer bezoekers naar je website krijgt en als allerbelangrijkste hoe worden je bezoekers je klanten. Er worden praktische voorbeelden gegeven van hoog scorende websites.

18:15 Afsluiting

Advertenties