Bijeenkomst 5: Creëer je eigen werk

Een zeer groot deel van de huidige werkzoekende vijfenveertigplussers zal geen vaste baan meer vinden. Tijd voor ómdenken, dus. De vijfde bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam is daarom geheel gewijd aan manieren om anders dan via een vaste baan aan het werk te geraken. We gaan deze middag de fantasie laten werken om verder te komen dan het naargeestige begrip “zzp”. Je kunt ook leren wat er komt kijken bij het opzetten van een business. En hoe dit zich verhoudt met een uitkering.

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig een plek.

Programma donderdag 4 februari 2016

Locatie: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC AMSTERDAM

14:45 Inloop, koffie en thee staan klaar

15:00 Zet je ideeën om in daden – introductie door Bram Merkx, een jonge ondernemer die vertelt hoe hij met een groepje gelijkgestemden ideeën omzet in een bedrijf waar ze hun brood mee kunnen verdienen.

Workshops eerste ronde

15:30-16:45 Vanuit Passie naar Ondernemerschap door Mira Vendrig (MV-VM, Mira Vendrig – Verander Management)
Doen waar je goed in bent, waar je hart sneller van gaat kloppen: creëer je eigen werk door een bedrijf op te starten. Ondernemen doe je samen, met mensen die over aanvullende kwaliteiten beschikken. In deze workshop beginnen we daarom met het samenstellen van groepjes van 4 à 5 zo verschillend mogelijke personen. We houden in de groepjes een korte brainstorm om tot een idee te komen. Vervolgens werken we dit uit in een businessmodel en voilà een nieuwe onderneming is geboren. Die presenteren we tot slot plenair.

15:30-16:45 Zoek geen baan, zoek werk! Judith Spruit (Mensenwerk), Donald Suidman (BigBusinessPublishers)
Ben je ook zo druk met die sollicitatiebrieven? Stop ermee! Slechts één op de zes 50-plussers vindt na zijn ontslag weer een vaste baan. De arbeidsmarkt is veranderd. Laat je daardoor niet van slag brengen. Zet de knop om. Ga bij jezelf te rade: wat is jouw talent en hoe kun je daar je geld mee verdienen? Dat kan op allerlei manieren: in een netwerk, in een coöperatie, als zelfstandige of misschien tóch in loondienst. In deze workshop zie je verschillende voorbeelden. Uiteraard ga je zelf ook aan de slag.

15:30-16:45 Zelfstandig ondernemerschap, wat betekent dat voor mijn uitkering? Wim Kool, Bert Peelen (UWV)
Wil je vanuit de WW-uitkering starten met een eigen onderneming, dan komen er veel vragen op je af. In deze interactieve sessie kom je alles te weten over de mogelijkheden om te starten, de termijnen en de voorwaarden, de herlevingstermijn voor als het toch niet zou lukken, en nog veel meer. En natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen. Aan de slag!

Workshops tweede ronde 

17:00-18:15 Hoe schrijf ik een ondernemersplan? René Fornier (STOA Startersadvies Amsterdam)
In je ondernemingsplan geef je antwoord op vragen als: Wat houdt het plan in? Hoe groot zijn investeringen en kosten? Wat verwacht ik aan opbrengsten? Wie zijn mijn klanten en hoe benader ik die? En vooral: Ben ik in staat de plannen echt te realiseren?
In deze workshop krijg je heldere informatie en gaan we stap voor stap door het ondernemersplan.

17:00-18:15 Zoek geen baan, zoek werk! Judith Spruit (Mensenwerk), Donald Suidham (BigBusinessPublishers)
Zie beschrijving bij eerste ronde.

17:00-18:15 Zelfstandig ondernemerschap, wat betekent dat voor mijn uitkering? Wim Kool, Bert Peelen (UWV)
Zie beschrijving bij eerste ronde.

18:15 Afsluiting

Advertenties